Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:28, 28. 4. 2020.

| Društvo

Direkcija: Javni prevoz u Nišu kada se ukine zabrana

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
prevoz
Ne zna se kada će autobusi ponovo na ulice; foto: V. Keser

Dok u Beogradu već predložene mere koje bi morale da se poštuju u gradskom prevozu, a spekuliše se da bi polovinom maja autobusi ponovo mogli na ulice, u Nišu je situacija drugačija. U Direkciji za javni prevoz kažu da je još na snazi odluka o zabrani i obustavi obavljanja javnog prevoza i dok se ona ne ukine ili promeni neće biti javnog prevoza.

Vanredno stanje u Srbiji uvedeno je 15. marta, a nekoliko dana nakon toga stao je i javni prevoz.

U Beogradu već postoje planovi oko zaštite vozača i konduktera, obavezne zaštite putnika, načina ulaza i izlaza, načina kupovine karata i broju polazaka.

Južnije, u Nišu to se još ne razmatra jer, kako kaže portparol Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković, odluka o zabrani prevoza je još na snazi.

Znate da je Uredbom Kriznog štaba Vlade Srbije doneta odluka o obustavljanju javnog gradskog i prigradskog prevoza. To znači da Vlada mora da donese uredbu o vraćanju javnog prevoza. To naravno zavisi od epidemiološke situacije - kaže Stanković.

Poznato je da je na jugu Srbije i u Nišu bilo i ima dosta problema sa širenjem zaraze koronavirusom, pa je tako i epidemiološka situacija različita od grada do grada.

Kada Vlada donese tu odluku onda će naš gradski Štab da proceni da li tog momenta treba ili treba da se čeka sa puštanjem prevoza. I koje su epidemiološke mere neophodne. Da li su kao u Beogradu ili treba da budu strože, to ćemo da sa Štabom u Nišu i Institutom za javno zdravlje da procenimo i da vidimo koje će mere biti - kaže Stanković.

Ima najava, a to kaže i Stanković, da će međugradski prevoz krenuti od 4. maja, ali ni ta odluka još nije ozvaničena.

On dodaje da se ne zna šta će se dešavati narednih nedelja, ali da se svi nadaju najboljem.


Počinju fabrike, ali one imaju svoj prevoz

Iz Regionalne privredne komore su najavili da bi narednih dana mogao da krene privredni sektor Niša, a sve fabrike stranih investitora trebalo bi da se vrate punoj proizvodnji.

Radnici, kako kaže Stanković, ne bi trebalo da brinu zbog prevoza, jer je većina velikih kompanija to obezbedila.

Imamo informacije iz Komore da Džonson ima organizovan prevoz, Jura, Beneton, Leoni takođe. Oni su to organizovali zbog situacije. Leoni je bio naš korisnik. Skoro 2.500 mesečnih karata - kaže Stanković.

Podsetimo, neposredno pre uvođenja vanrednog stanja Niš je dobio nove-stare prevoznike koji će građane prevoziti narednih 7 godina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Eva

    14:24 // 1. 5. 2020.

    Postovani,
    zanima me sta ce biti sa nasim mesecnim kartama od marta, s obzirom da nisu iskoriscene do kraja meseca? Mi gradjani smo mogli da koristimo prevoz do polovine meseca, kada je ukinut prevoz za gradjane. Kupila sam kartu za ceo mart, propalo mi je pola meseca. Molim Vas daj te neko javno obavestenje u vezi ovog problema! Bilo bi "fer" da neiskoriscene karte vaze od 14.05 do 31.05.

  • Lane

    13:49 // 29. 4. 2020.

    Ako je turcin krvav do lakata, poturica mora biti krvav do ramena. Ako Beograd startuje 4. mi ne smemo pre 8.

  • Tanja

    08:46 // 29. 4. 2020.

    Najnovija vest je da gradski ptevoz u Nišu kreće 8. maja ali bez klimatizacije! Da li neko zna da većina autobusa uopšte nema ni prozore?!? Prošle godine smo se mučili sa tim, žalili i jedva došli do toga da vozači odlučuju hoće li biti klime ili ne, a sad sve ispočetka. Šta, virus se ne širi u staklenoj bašti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: