Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:58, 26. 8. 2021.

| Društvo

Direkcija: Od 1. septembra zimski red vožnje i stroža kontrola nošenja maski u autobusima u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Klima u gradskom prevozu
Od septembra maksimalan broj autobusa na terenu, kažu iz Direkcije; foto: T. R.

Zimski red vožnje, koji ima više polazaka nego letnji, u Nišu će i ove godine važiti od 1. septembra, kaže direktor Direkcije za javni gradski prevoz Milan Milić i ističe da će biti pojačana kontrola poštovanja epidemioloških mera, jer je primetno da sve manje putnika nosi maske, dok broj novozaraženih koronom raste.

Osim toga što će đaci, prema odluci Kriznog štaba, od septembra pratiti nastavu iz školskih klupa, građani se vraćaju sa odmora, a studentima kreću obaveze na fakultetima, pa se očekuju veće gužve u niškim autobusima.

Zato će, kao i svake godine, 1. septembra početi da važi zimski red vožnje i biće više polazaka, navodi Milić i dodaje da je sve spremno za očekivane gužve i napominje da će biti uključen maksimalan broj vozila.

Milić kaže da je apelovao na sanitarnu inspekciju i komunalnu miliciju da intenzivnije proveravaju da li građani poštuju epidemiološke mere u autobusima.

Naši kontrolori imaju pravo da opominju ljude da nose maske, ali ne i da to sankcionišu. To rade sanitarna inspekcija i komunalna milicija. Apelovali smo da pojačaju kontrole jer smo uočili da naročito mlađa populacija u poslednje vreme ne nosi maske kako bi trebalo. U početku su svi nosili maske i nismo imali nikakvih problema. Sada se vidi da neki i ne nose, a trebalo bi da imaju na umu da je vozačima i kondukterima to radno mesto i da oni moraju da budu osam sati u autobusu - objašnjava Milić.

Apeluje na Nišlije da nose maske u autobusima i svuda gde je to propisano i naglašava da će zimski red vožnje biti dostupan na sajtu Direkcije kada počne da važi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Keles

    14:16 // 29. 8. 2021.

    Jel se secate do pre 20 godina koliki su gradski autobusi bili u Nisu? Pa kad dodju ruralni sve se zdveriv...

  • Milan91

    00:32 // 27. 8. 2021.

    Putnici tj gradjani Nisa moraju da znaju da se tesko moze ispostovati red voznje. Iz razloga sto, ako ne znaju da je Nis sada drugi po broju stanovnika u Srbiji. Sto znaci vise ljudi, vise vozila, manjak prostora za parking, previse djubreta, saobracaj guzva.
    Maska je samo uslov ako hoces da se prevezes za dzabe(60rsd).

    • Statistika

      07:28 // 27. 8. 2021.

      @Milan91 - Niš je treći grad po broju stanovnika, sa tendencijom da uskoro bude četvrti(Kragujevac je ozbiljan konkurent).Templarka i njena bratija dodatno rade na realizaciji navedenog, svojom: bahatošću, neznanjem, nestručnošću, i pohlepom.

    • Tajanstveni Alan

      19:16 // 27. 8. 2021.

      Ne slusaj funkcionere na masnom odboru sns-a ! Navlacete da lupetas, a oni ce se izvuci, kad dodje kraj !

  • Nalim91

    00:12 // 27. 8. 2021.

    Najbolje da nema gradski prevoz. Nema svadje medju putnicima, nema svadje vozaca s drugim vozacima u saobracaju, nema vise udesa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: