Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:09, 7. 3. 2018.

| Društvo

Direkcija: Od ponedeljka kreće "krpljenje" udarnih rupa

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
udarna rupa
Rupa "krasi" Ulicu učitelja Tase; foto: čitalac

Udarne rupe na niškim ulicama počeće da se “obrađuju” sutra, dok će od ponedeljka, 12. marta, krenuti asfaltiranje, najavljuje direktor Direkcije za izgradnju Grada Niša Nebojša Lović.

On ističe da će prvo početi da se “krpe” rupe na prioritetnim ulicama kojima se kreće javni prevoz poput ulica Dimitrija Tucovića, Voždove, Somborske, Kosovke devojke…

Proritet su glavne saobraćajnice kojima se kreću autobusi. U kratkom vremenskom periodu su se otvorile rupe, da li zbog prevelike soli i šta već, pa ćemo u najkraćem periodu završiti ove udarne rupe na prometnim saobraćajnica. Kasnije krećemo sve ostalo - kaže Lović.

sahta-bitoljska-foto-i-lalatovic Direktor Direkcije za izgradnju kaže da je plan da se sutra krene sa pripremom i obradom udarnih rupa, kao i da se nada da kiša neće pokvariti te planove.

Prvo priprema. Radi se takozvano glodanje tih udarnih rupa. Od ponedeljka se sigurno kreće sigurno sa asfaltiranjem. Biće tri ekipe koje će da rade non-stop - objašnjava Lović.

Napominje da ovog puta krpljenje udarnih rupa ”neće biti rađeno kao pre, već daleko kvalitetnije i bolje”.

To znači da će se rupe glodati i obrađivati, skidaće se asfalt, onaj gornji sloj i radiće se veća površina, presvlačenje i tako dalje - kaže direktor niške Direkcije za izgradnju.

Saniranje udarnih rupa radiće firma “MD univerzal turs d.o.o”, koja je prošle godine sa Gradom potpisala dvogodišnji ugovor i koja se do raspisivanja javne nabavke prošle godine bavila ugostiteljstvom.


“Krateri” u mnogim niškim ulicama

Nišlije se, uglavnom putem aplikacije "Prijavi problem", žale da rupa ima u brojnim ulicama, a neke su toliko duboke i na takvom položaju da je vožnja “prava avantura”.

Udarne rupe Rupa na raskrsnici Somborske i Ulice kosovke devojke; foto: čitalacVeliki krater nalazi se u samom centru grada, tik do Trga kralja Milana gde staju brojni autobusi gradskog prevoza. Vozači zaobilaze veliku rupu i na raskrsnici Somborske i Ulice Kosovke devojke, a kako kaže Nišlija M. J. na kolovozu u Ulici učitelja Tase je rupa prečnika jedan metar.

Južnim vestima se obratio i Nišlija A. Lalović, koji kaže da su uz samo autobusko stajalište u Borskoj ulici otvorene rupe u širini gotovo cele kolovozne trake. Napominje da je zbog toga saobraćaj usporen i da postoji velika opasnost da se oštete vozila.

I u Bitoljskoj ulici kod igrališta OFK Niš, na Panteleju, pre nekoliko meseci se otvorila ogromna rupa uz samu šahtu. U međuvremenu se i kompletan poklopac šahta odvalio iz asfalta i preti da se otvori kompletno zbog prelaska automobila preko njega - napominje ovaj Nišlija.

Redakciji Južnih vesti se svakodnevno obraćaju Nišlije i žale na udarne rupe, a da li će sve one biti zakrpljene videće se u narednom periodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vlada

    09:33 // 12. 3. 2018.

    Ma kakvi turisti, sta da vide, na sve strane djubre, rupe, blato, smece....

  • tmujo

    10:44 // 9. 3. 2018.

    normalno je da se i osteti asfalt i to isto popravi ali nije normalno da krpljenje jedne rupe traje po nedelju dve i to sve strogo u spic saobracaja verovatno da ih svi vide kako su revnosni.U normalnim sredinama i ozbiljnim firmama taj proces traje kratko i nema prekidanja nego ocistis rupu tretiras cime treba sipas asfalt ili vec neko sredstvo i odma ravnanje,kod nas to sve sa pauzama izmedju...

  • Goga

    13:03 // 8. 3. 2018.

    Ovoliki stranci...ima Niš zaradu od turista, e sad sto lepo ne izađete vozači jedan vikend i tražite svoja prava! Pritisak javnosti...a vi uspavani i samo cutite i na fb ste jaki.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: