Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 13. 7. 2021.

| Društvo

Direkcija: Tokom leta sanacija udarnih rupa u prioritetnim ulicama u Nišu

Autor:T. Tasić, M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
rupa
Nadležni najavili sanaciju prioritetnih ulica; foto: čitalac

Među najvećim problemima sa kojima se suočavaju Nišlije, a na koje ukazuju preko aplikacije "Prijavi problem", jesu raskopane ulice i udarne rupe koje obeležavaju i na trotoarima. Sanacija nekoliko ulica je u toku, druge već godinama čekaju asfalt i krpljenje rupa, a izvršni direktor Direkcije za izgradnju Grada Niša najavljuje da će tokom leta akcenat biti stavljen na prioritetne ulice u svim niškim opštinama, te da će problem udarnih rupa biti rešavan u seoskim područjima.

Pored ulica koje su prema svedočenjima građana raskopane i više meseci, u Nišu je postao učestao problem da tek zakrpljene rupe “propadnu” za par dana. Šta će biti sa rupama u, između ostalih, Učitelj Milinoj ili Voždovoj, iz Direkcije za izgradnju grada na pitanja novinara nema odgovora.

Međutim, prilikom obilaska radova u dve ulice, čije je uređenje počelo, izvršni direktor Direkcije Zoran Prokić je naveo da će tokom leta to preduzeće raditi prioritete ulica po svim opštinama. O kojim ulicama je reč, nije naveo.

Pominjem, jer Grad gleda podjednako sve opštine, izgradnju ulica gde je to prioritet, sanaciju udarnih rupa u seoskom području i s obzirom da je grad obezbedio veliku količinu grebanog asfalta, danas je gradonačelnica sa meštanima dogovorila i to je jedna lepa stvar - naveo je Prokić.

Dodaje da gde sanacija bude potrebna i gde budu imali mogućnosti, Direkcija će sprovoditi i tu aktivnost.

Podsetimo, u prethodnom periodu je veliki broj sveže “zakrpljenih” delova asfalta ubrzo propao, kao u Ulici Ćirila i Metodija gde su građani rupu morali da obeležavaju gajbom i drvećem. Takođe, sličnu sudbinu samo u prethodnih nekoliko meseci dele i Kovanlučka, za koju su sada nadležni najavili asfaltiranje, zatim raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Bulevara 12. februar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    18:49 // 13. 7. 2021.

    Ko jos koristi grebani asfalt?? Nemacka sela imaju bolje puteve nego sto mi imamo auto-puteve. I koje su to ulice prioritetne, hm? Ulice gde zive funkcioneri sekte, zar ne??

    Sistem MORA pod hitno da se menja. Zadnje vreme je doslo!

  • madajrci pukovce

    16:16 // 13. 7. 2021.

    Će gi napunimo sas pesak

  • Reka Nišava

    13:33 // 13. 7. 2021.

    Ulica Aleksandra Medvedeva, ispred NT parka, udubljenje celom širinom kolovoza, i ko ne zna, ode trap.....a ulica par puta rađena zadnjih godina!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: