Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:34, 26. 6. 2020.

| Društvo

Direkcija traži pomoć policije zbog (ne)nošenja maski u autobusima

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
čeka bus
Uprkos obavezi, maske i dalje ne nose svi u autobusima; foto: Vanja Keser

Dopise policiji i komunalnoj miliciji poslala je Direkcija za javni prevoz Niša, kaže portparol Nenad Stanković, a kako bi se uključili u kontrolu da li putnici nose maske u autobusima. Krizni štab je pre tri dana odlučio da oni koji ne nose maske ne mogu ni da uđu u javni prevoz, ali se i dalje često mogu videti oni koji novu meru ne poštuju.

Iako broj obolelih od korone ponovo raste, a poslednjih dana je novozaraženih koliko ih je bilo početkom maja, kada je javni prevoz bio ukinut, i dalje ima onih koji u niške autobuse ulaze bez maske. Stanković kaže da Direkcija ili prevoznici nemaju mehanizme da spreče ljude da ulaze u javni prevoz bez maske.

Mi možemo samo da ih opomenemo, ali ne možemo da ih izbacimo. Ja koliko sam video, uglavnom mlađi ne nose maske i ne može sada kondukterka da njih izbacuje. Zato smo danas poslali dopise i policiji i komunalnoj miliciji da i oni počnu da kontrolišu, jer je nepoštovanje mera tokom epidemije krivično delo - kaže Stanković.

Nošenje maski je jedina obavezna mera u gradskom prevozu, ali su preporuke i da putnici ne sede jedan do drugoga, te da se ulazi samo na prva, a izlazi na sva ostala vrata.

I dok građani preporuku o ulasku i izlasku ne poštuju nimalo, za raspored sedenja postoji tek po koji izuzetak.

Da se ne bi stvarale gužve i da bi mogla da se održi distanca, mi smo ostavili zimski red vožnje. Najbitnije nam je zdravlje ljudi, bitnije od finansija, zato je i dalje zimski red vožnje - priča Stanković.

Letnji red vožnje, tokom koga ima 20 % manje polazaka, inače stupa na snagu sa letnjim raspustom. Ovog puta će, navodi Stanković, trajati sigurno do 15. jula, dok će o daljim potezima odlučiti naknadno, a u skladu sa brojem putnika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Genije

    20:54 // 27. 6. 2020.

    Bilo bi dobro da kontrolori kontrolišu putnike za maske, a ne da jure ko gargameli po autobusu-ko nema kartu !

  • pop

    12:51 // 27. 6. 2020.

    Pustite klimu pa ce ljudi i maske da stave. 50 c u autobusu vi ocekujete neko da stavi masku... jadni kondukteri i vozaci. Ne jadan ovaj narod sa vama!!

  • Krle

    11:48 // 27. 6. 2020.

    Onaj ko ne nosi masku i pravi se lud je vođa ovaca. On treba sa se kazni i to debelo. A i vozači u GSP-u ne nose masku, ne znam što sd žale.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: