Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 28. 10. 2019.

| Društvo

U Direkciji za prevoz i "Nišstanu" v. d. postali direktori, u "Gorici" niko nije ispunio uslove za direktora

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Gradsko veće-oktobar 2019-foto-V. M. R
Predlozi sa Gradskog veća upućeni Skupštini; Foto: V. M. R.

Gradsko veće Niša usvojilo je predloge Komisije za izbor direktora da na čelu Direkcije za javni prevoz i Nišstana ostanu dosadašnji vršioci dužnosti, pa bi, ukoliko Skupština prihvati, direktorske mandate dobili Milan Milić i Miroljub Ćupić. Na konkursu za direktora Gorice nije izabran niko jer kriterijume nisu ispunili ni doskorašnji direktori ovog preduzeća, pa je za v. d. direktora Gradsko veće predložilo građevinskog inženjera Draganu Stevanović.

U Direkciji za javni prevoz jedini kandidat na konkursu koji je raspisan krajem avgusta, kako je naveo gradski većnik Bratislav Vučković, bio je upravo dosadašnji v.d. Milan Milić. Bratislav Vučković-Gradko veće-Foto-V. M. R Vučković govorio o detaljima konkursa; Foto: V. M. R.

Iako je bilo ukupno tri kandidata za direktorsku fotelju Nišstana, među kojima je i bivši rukovodilac Nenad Hafner, a u konkurenciji je bio i Ninoslav Marinčević, komisija je za direktora izabrala Miroljuba Ćupića za direktora, dosadašnjeg vršioca dužnosti.

Međutim, na konkursu za direktora Gorice, niko nije prošao te je Gradsko veće dalo svoj predlog.

Komisija je donela zaključak kojim se utvrđuje da Vladan Anasonović, Zoran Milojković i Igor Novaković kao kandidati prijavljeni na javnom konkursu za izbor direktora JKP Gorica objavljen u Službenom glasniku 23.08. 2019. ne zadovoljavaju kriterijume u pogledu stručne sposobnosti, znanja i veština, pa je ostavljeno Gradskom veću da da predlog vršioca dužnosti - navodi Vučković.

Iz Gradske kuće ka Skupštini je zato upućen predlog da Dragana Stevanović bude sledećih godinu dana na čelu Gorice.

Ona je, kako je naveo Vučković pozvavši se na njenu biografiju, radila u građevinskim preduzećima Standard Beograd i Građevinar Niš. Od 2006. do 2017. bila je inženjer u Direkciji za izgradnju Niša, posle čega je zaposlenje našla u Sekretarijatu za finansije kao inspektor za procenu tržišnih vrednosti nepokretnosti.

Ona će narednih godinu dana, koliko bi trebalo da traje v. d. status, voditi niško pogrebno preduzeće.

Inače, i ovaj konkurs za izbor direktora bio je obavijen velom tajni jer do današnjeg Gradskog veća niko nije želeo da govori o kandidatima niti o toku procesa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • lala

    18:28 // 28. 10. 2019.

    Pa vratite Jezdu u Goricu da je dokusuri i da je privatizuje. Zna poso ! Jezdu ce podrzati Mile i Bane.

  • B. Mammoth

    18:09 // 28. 10. 2019.

    Cemu li sluzi ovaj konkurs. Samo glupo zamajavanje naroda i vredjanje inteligencije. Pa po ovome prolaze izgleda losije rangirani kandidati. Pa samo 5 minuta slusati onog Cupica pa to je bogu plakati. Nadamo se da ce biti nekada na nekoj televiziji pa da cuju ljudi.

  • Smuk

    16:15 // 28. 10. 2019.

    Ako imaju osnovnu školu /za divno čudo/ - onda ispunjavaju uslove za direktorska mesta ...
    Kad - tad , metla im ne gine !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: