Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 30. 3. 2018.

| Društvo

Direktor Aerodroma na sastanku o budućnosti Aerodroma nije govorio ništa

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
djurdjanovic-jc
Đurđanović kaže da je oćutao sastanak u MInistartsvu; foto: JV/J. C.

Iako u zapisniku sa sastanka u Ministarstvu saobraćaja, održanom krajem februara, piše da je direktor niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” Vladica Đurđanović govorio o taksama u niškoj vazdušnoj luci, on to demantuje i kaže da se na pomenutom sastanku uopšte nije javljao za reč, jer je nekoliko dana pre toga sve što treba rekao direktor RRA “Jug” Bojan Avramović.

Dan nakon što su Južne vesti prenele navode iz zapisnika sa sastanka predstavnika Ministarstva saobraćaja, gradskog rukovodstva Niša i rukovodstva Aerodroma, redakciji se javio Đurđanović koji tvrdi da nije tačno ono što piše u zapisniku.

Naime, on kaže da nije govorio o taksama, iako u zapisniku piše da je baš on rekao da je cena od 3 evra po putniku, koliko trenutno plaćaju “low cost” kompanije, nekomercijalna cena. Kao potvrdu “lošeg” zapisnika prilaže dopis koji je Ministarstvu poslao još 7. marta, gde upućuje prigovor.

Ja tako nešto nikad nisam izjavio niti rekao, a na pomenutom sastanku nisam uzimao reč, doslovce ništa nisam ni rekao. U prilogu je dopis Ministarstvu u kome, izmedju ostalog, prigovaram na tekst zapisnika i dajem obrazloženje za postupke koje sam u odnosu na predloge Zaključaka preduzeo - kaže Đurđanović.

dopis Dopis koji je upužen Ministarstvu saobraćaja; izvor: Vladica ĐurđanovićMeđutim, iako je Skupštini grada dostavljen zapisnik sa famoznog sastanka, kao i prateća dokumentacija, zahtevi Ministarstva i mišljenje direktora, dopis sa prigovorom nije u skupštinskom materijalu, a Đurđanović kaže da je reč o “internoj komunikaciji”.

Dopis Ministarstvu saobraćaja u kojem imam primedbe na zapisnik nisam dostavio Skupštini grada sa ostalim materijalom koje sam im prosledio zato što se radi o direktnoj komunikaciji Ministarstva i Aerodroma. Kako je to interna komunikacija nisam mislio da će to biti problem - kaže Đurđanović.

Ipak, odbornici mogu potencijalno da se dovedu u zabludu čitajući zapisnik i verujući da je direktor zaista ukazao na problem sa taksama na niškom Aerodromu, neznajući da on to možda nije ni izjavio.

U zapisniku sa sastanka, pored Đurđanovićeve priče o taksama, stoji i da se diskutovalo o tome da li je niški Aerodrom komercijalno održiv, a analizirali su se i ugovori Aerodroma. Razmatran je i način pripreme budućih ugovora niške vazdušne luke, kao i izbor linija.

Takođe, utvrđeni su i rokovi u kojima bi Aerodrom i Grad Niš morali da sprovedu određene zaključke.


Direktor Aerodroma ćutao, jer je sve rekao Avramović

aerodrom-djurdjanovic-foto-fb-strana-aerodrom Ko upravlja Aerodromom - prvi ili drugi?; foto: FB strana AerodromaKako sam direktor Đurđanović kaže on se na pomenutom sastanku o budućnosti niškog Aerodroma nije ni javljao za reč, niti je bilo šta rekao, jer prema njegovom mišljenju, nije bilo potrebe.

Nisam govorio na sastanku u Ministarstvu na kojem se govorilo o budućnosti Aerodroma "Konstantin Veliki" zato što je par dana ranije u Ministarstvu održan pripremni sastanak gde je direktor Regionalne razvojne agencije “Jug” Bojan Avramović u potpunosti objasnio model poslovanja i održao prezentaciju o efektima i rezultatima koje smo sproveli tako da nije bilo potrebe pričati isto - kaže Đurđanović.

Ovo nije prvi puta da direktor Razvojne agencije “uzima reč” direktoru Aerodroma, iako Avramović, prema dostupnim informacijama, nije zaposlen u niškoj vazdušnoj luci.

RRA “Jug” je, u skladu sa svojim ovlaćenjima, pomogla razvoj Aerodroma, ali zbog čega je i kako Avramović bolje od Đurđanovića upoznat sa poslovnim rezultatima i komercijalnim poslovanjem Javnog preduzeća “Aerodrom”, ostaje nepoznanica.

Podsetimo, neizvesnost oko sudbine niškog Aerodroma traje mesecima. Početkom godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je kako je država dozvolila niškom Aerodromu da se razvija, što je ocenjeno kao "najgori vid centralizma". U kontekstu pregovora sa koncesijom za beogradski Aerodrom “Nikola Tesla”, Vučić je govorio i o ograničenju broja putnika na aerodromima van Beograda.

Međutim, direktor Regionalne razvojne agencije "Jug" Bojan Avramović, gostujući u emisiji Južnih vesti posvećenoj upravo budućnosti niške vazdušne luke, naveo je da nema bojazni za niški Aerodrom, ali i pravdao stavove Vučića tvrdnjom da su "Nišlije štetne po državu" zbog čega su Udruženi pokret slobodnih stanara i DS zatražili njegovu smenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vendetta

    11:25 // 31. 3. 2018.

    Politicka odluka nista vise! Ovo nema veze sa mozgom. On mora da cuti kao svi ostali, odluke se donose u Beogradu a ne ovde u Nisu! Aeodrom ima da izgubi putnike ako drzava uvede druga pravila. Kompanije ima same da se povuvu k toliko.

  • dragoljub stamenković

    09:47 // 31. 3. 2018.

    Bojana Avramovića za direktora "Konstantina" !

  • nenad 2008

    16:54 // 30. 3. 2018.

    Koliko li stranačke prljavštine, koliko trvenja, koliko samo snishodljivosti, koliko nesposobnosti Najpozvanijeg. koliko lošeg, a ni malo lepog.
    I tako redom, uz veliku suzdržanost, da se ne koristim do kraja Vukovim rečnikom, prevashodno ceneći Portal JV.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: