Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:02, 23. 6. 2017.

| Društvo

Direktor Aerodroma nije platio kaznu za skrivanje informacija, sledi prinudna naplata

Autor:M. ZirojevićIzvor:Južne vesti
aerodrom
Đurđanović neobavešten ili želi da bude neobavešten?; foto: FB strana Aerodroma

Dok direktor Vladica Đurđanović kaže da nije platio kaznu zbog skrivanja informacije o sistematizaciji radnih mesta u niškom Javnom preduzeću “Aerodrom”, u kancelariji Poverenika za pristup informacijama od javnog značaja su rekli da je slučaj predat Vladi Srbije koja, po zakonu, mora da omogući prinudnu naplatu.

Novinari Južnih vesti posle 14 meseci i dalje nisu dobili potpunu informaciju o važećoj propisanoj stručnoj spremi i spisku radnih mesta na Aerodromu “Konstantin Veliki”. Direktor je na različite načine odbijao zahtev. Prvo ga je ignorisao, zatim ga je nazvao “nerazumnim i nejasnim”, proglašavao traženi dokument “službenom tajnom”, potom je tužio Poverenika što je presedan u ovakvim slučajevima i na kraju je dostavio dokument u kojem je “zacrnio” najbitnije delove.

Poverenik je 2 puta kaznio Đurđanovića, odnosno Javno preduzeće “Aerodrom”, prvi put sa 20.000 dinara, a drugi put sa 180.000 dinara.

Međutim, Đurđanović i posle nekoliko meseci od izricanja kazne, tvrdi “da nije kažnjen”.

Kaznu direktor nije platio, niko nije platio kaznu, nisam kažnjen, žao mi je što imate pogrešne informacije - rekao je Đurđanović.

U kancelariji Poverenika novinarima Južnih vesti je rečeno da je Aerodrom kažnjen sa ukupno 200.000 dinara i da direktor mora da plati kaznu, jer je ta odluka “obavezujuća i izvršna”. Pošto do sada taj iznos Đurđanović nije uplatio, odluka je prosleđena Vladi Srbije.

Kako piše u Članu 28. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, u slučaju da Poverenik ne može sprovesti svoje rešenje, “Vlada mu na njegov zahtev pruža pomoć" i to "obezbeđivanjem izvršenja rešenja Poverenika neposrednom prinudom”.

Na kraju će kazna zbog skrivanja informacija od javnosti biti plaćena, ali će to biti o trošku građana od kojih Đurđanović na sve načine pokušava da sakrije sistematizaciju radnih mesta u javnom preduzeću kojim upravlja.

Podsetimo, novinari Južnih vesti su sistematizaciju radnih mesta na Aerodromu zatražili nakon što su građani prijavili da je u ovom niškom preduzeću bilo porodičnog i partijskog zapošljavanja, kao i prilagođavanja sistematizacije određenim kadrovima.

Tako danas o bezbednosti na aerodromu brine profesorka fizičkog, koja je pre radnog mesta “safety manager” bila sekretarica direktora Đurđanovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Geto

    15:48 // 24. 6. 2017.

    Od uvek ovce su sluzile za sisanje, narode opet ih glasajte.

  • Aperkat

    21:41 // 23. 6. 2017.

    Nema granice bahatosti,samo tako nastavi!

  • Ljakse Popovacko

    16:58 // 23. 6. 2017.

    Bravo za Direktora

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: