Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 21. 4. 2015.

| Društvo

Direktor "Divljane" podneo ostavku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
despot-1.jpg
Despotović otišao iz Divljane da radnici ne bi trpeli: Foto: Arhiva

Dugogodišnji direktor Dečijeg odmarališta "Divljana" Despot Despotović podneo je ostavku na tu funkciju nakon, kako sam kaže, brojnih pritisaka rukovodstva Grada Niša i neuplaćivanja obećanih para iz gradske kase.

Despotović pojašnjava da mu je početkom februara obećano 12 miliona dinara od Grada kako bi se račun odmarališta deblokirao i kako bi “Divljana” mogla da učestvuje na tenderima za školske ekskurzije.

Međutim, do danas se to nije desilo i direktor je bio primoran da podnese ostavku.

Grad je odbijanjem da prebaci deo sredstava na račun Ustanove onemogućio njeno funkcionisanje. Deblokadom računa bi se pokrenuo rad, a samim tim omogućilo učešće na tenderima kod škola koje su predvidele svojim planom izvođenje nastave u prirodi već od 20. aprila ove godine, preko 1.000 dogovorenih dečijih aranžmana do kraja školske godine, što bi donelo prihod Ustanovi od oko 12 miliona dinara i sa 12 miliona već izdvojenih iz budžeta Ustanova bi počela da posluje normalno - piše Despotović u obrazloženju ostavke.

spisak Spisak potencijalnih škola čiji bi učenici došli u Divljanu ovog proleća da je račun deblokiranKako naglašava Despotović, za neprebacivanje novca odgovoran je zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Na sastanku koji je održan u kabinetu zamenika gradonačelnika Slavkovića kojem su prisustvovali većnici Nenad Gašević i Branislav Ranđelović, na moje pitanje zašto se ne plaća "Divljani" dobio sam odgovor da je on, kao zamenik gradonačelnika, zaustavio sva plaćanja prema "Divljani", tražeći od mene da radnici, koji su tužili Ustanovu za svoje minimalce, povuku svoje tužbe posle čega bi prvu minimalnu platu dobili po njegovom predlogu tek za tri meseca, što sam ja odbio - nastavlja Despotović.

Despotović je, kaže, bio dužan prema radnicima koji platu nisu primili godinu dana i čiji je direktor bio prethodnih godina da podnese ostavku.

Ne želim više da 22 porodice budu moji taoci zbog pritiska gradske vlasti na mene lično, zato podnosim ostavku i dajem otkaz - napisao je Despotović.

Podsetimo, Slavković je i u izjavi za Južne vesti priznao da nije zadovoljan radom Despotovića i odavno je tražio njegovu smenu. Na tajnoj sednici Upravnog odbora “Divljane”, koja je pre mesec dana mimo svih pravila održana u Gradskoj kući, nije izglasano nepoverenje direktoru i Despotović nije smenjen.

Zamenik gradonačelnika je i tada rekao da se od razrešenja Despotovića ne odustaje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljubisa

    19:32 // 22. 4. 2015.

    Svi su oni odnekud dosli sa oskudnim znanjem. Pocelo je to od Igica pa na-dalje, sa casnim izuzetcima, i tako dovedose Grad u stanje kolapsirajuce zvezde.

  • soc.radnik

    08:01 // 22. 4. 2015.

    O Ljubi kome je vrh Belmužijada je već dovoljno rečeno...!A za Despota pitajte zaposlene u odmaralištu...još će on da ispadne žrtva...kakvo kratko pamćenje...!

  • nenad

    20:14 // 21. 4. 2015.

    Alal vera Ljubo, kada si udario na dečiju ustanovu !! Kada si takva veličina, idi i izbavi ih iz muka, a ne da pametuješ i teraš kapric Despotu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: