Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:36, 9. 5. 2016.

| Društvo

Direktor “Gorice” podneo ostavku

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
jovanic
Jovanić posle brojnih zahteva i radnika i opozicije za smenu sam podne ostavku; foto: JV arhiva

Zbog toga što je, kako kaže, kao direktor iskoristio sve mehanizme i ovlašćenja koje mu zakon i statut preduzeća dozvoljavaju, a ne nailazi na razumevanje i reakciju Grada Niša kao osnivača, Igor Jovanić odlučio je da na mesto direktora JKP “Gorica“ podnese ostavku.

Ovo preduzeće je već nekoliko godina u tekoj finansijskoj situaciji, pretrpelo je reorganizaciju, smanjenje zaposlenih, ali i dalje se ne nazire rešenje brojnim problemima.

Deo radnika trenutno ne odlazi s Novog groblja, jer nemaju para za autobuske karte i hranu, a platu nisu primili devet meseci.

Grad neke od mera za izlazak iz krize koje je predlagao menadžment “Gorice” ili je prihvatao delimično ili je u potpunosti odbacivao i zbog toga je Jovanić, kako kaže, odlučio da ode.

Sve ovo za posledicu imalo je kašnjenje zarada zaposlenima, koji su iskoristili zakonsko pravo da svoje zarade naplate sudskim putem, stvarajući enormne finansijske rashode po osnovu troškova sudskih postupaka i izvršenja. Na taj način račun JKP „Gorica“ bio je blokiran sve vreme a tekuća likvidnost nije postojala - kaže Jovanić.

On pojašnjava da je direktor samo karika u lancu onih koji upravljaju ovim preduzećem i da na rad firme utiču odluke Nadzornog odbora, nadležne uprave, resornog većnika, gradskog Veća, zamenika i Gradonačelnika.

Ovo napominjem jer se u poslednje vreme želi stvoriti slika u javnosti da sam ja kao direktor i menadžment preduzeća, jedini i isključivi krivac za ovakvu situaciju. Veliko zakašnjenje u isplati zarada i drugih prava po osnovu rada, dovelo je do reakcije radnika, koji svoje nezadovoljstvo iskazuju na javnosti poznat način - piše Jovanić.

Dodaje da su on i menadžment predlagali rešenja, ali i prihvatili svaki predlog koji je došao iz Grada. Ipak, ništa nije pomoglo, a račun "Gorice" je i dalje blokiran.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • John Holmes

    09:08 // 10. 5. 2016.

    Ma kakva ostavka, ne palite se bezveze. Ko da je sada usvoji i ko da imenuje VD direktora kad je skupstina raspustena. Ovo je samo manevar u reziji Mileta Ilica da lupi packu Perisicu.

  • Sloba

    07:55 // 10. 5. 2016.

    Kakva steta za ovakvog strucnjaka, njegovom ostavkom grad Nis ce mnogo izgubiti.

    • naisa

      09:16 // 11. 5. 2016.

      izgubio je onog trenutka kada su takvima kao ti bez ambicija, perspektive i vizije dao mogućnost da javno iznosis mišljenje. Jovanić je bar čovek pa je javno rekao šta je problem, i umesto da mu se cestita na hrabrosti ičestitosti ,Perišićevi botovi pljuju jer tako skrivaju nesposobnost svog vodje. Bravo "gradske" face, bravo!!!

  • Milivoj

    23:21 // 9. 5. 2016.

    U toj gorici je vladao režim, al je lepo kad ti radiš a ja ležim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: