Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 6. 12. 2022.

| Društvo

Direktor JKP "Naissus" negira optužbe gradonačelnice i kaže da Vodovod sada radi najviše u istoriji

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
goran mihajlović
Milosavljević pravda poslovanje JKP "Naissus"; foto: JV

Na optužbe gradonačelnice da JKP Naissus nije opravdao skoro 300 miliona dinara i da zaposlenima kasne plate, v. d. direktora Goran Milosavljević negirao je nenamensko trošenje novca. Ističe da zaposlenima nisu kasnile plate, da su svi radovi koje je Grad platio odrađeni, što će se videti u završnom računu, kao i da je Naissus u ovoj godini imao najviše radova i intervencija ikada.

Gradonačelnica Niša uputila je kritike na rad JKP Naissus rekvaši da nisu opravdali 88 miliona dinara za uređenje, odnosno izradu vodovodno kanalizacione mreže na pojedinim ulicama u gradu.

V. d. direktora Goran Milosavljević kaže da je 31. decembra 2021. godine preduzeće od Grada dobilo tačno 71.521.228 dinara bez PDV-a za ugovorene radove na vodovodnoj meži u Ulici Vojvode Putnika, 10 ulica u naselju 9. maj, u Danteovoj uluci, za izgradnju kanalizacione mreže u naselju Podvinik, kao i za druge iznenadne i interventne radove.

Na osnovu tog ugovora izvedeni su radovi u Vojvode putnika u celosti, u Novom selu se završavaju do kraja nedelje, u Danteovoj je izvedena još na početku godine, a Podvinik je urađena trećina zbog toga što nije raščišćena trasa cevovoda, što je posao KLER-a. Suština je da su svi radovi za koje je Grad platio odrađeni i to opravdava sredstava što će biti rešeno u direktnom kontaktu kada budemo pravili završni račun - rekao je Milosavljević.

Milosavljević ističe da od Grada nisu dobili 200 miliona za izgradnju veznog cevovoda na Medijani, već da je sklopljen ugovor o izgradnji u iznosu od 96 miliona bez PDV-a.

Mi nismo dobili avansna sredstva, nego sve što uradimo na veznom cevovodu mi šaljemo i Grad to plaća i tu nema nikakvih problema i za sada je odrađeno radova u iznosu od 65 miliona dinara, toliko je fakturisano gradu - kaže on.

Kada je reč o kreditu od 309 miliona koji je Sotirovski pomenula, kao i zahtev preduzeća za još jednim, Milosavljević kaže da takvog zahteva nije bilo i da se zapravo radi o smanjenju kreditne zaduženosti.

JKP "Naissus" ima jedan kredit za tekuću likvidnost, odnosno jedan revolving kredit u iznosu od 100 miliona dinara i to više od jedne decenije. To vam je kao dozvoljeni minus i mi smo rešili da na kraju godine taj dozvoljeni minus prepolovimo i da ga svedemo na 50 miliona. Znači nismo uputili nikakav zahtev za novi kredit, već obnavljamo dozvoljeni minus, s tim što ga ne obnavljamo više na 100 miliona, nego na 50, znači smanjujemo kreditnu zaduženost Vodovoda na 50 miliona, tako da će na kraju godine zaduženost biti oko 260 miliona - tvrdi on.

Tvrdi i da plate u Vodovodu nisu kasnile, kao i da ne zna šta je povod gradonačelnicinih kritika, ali da je otvoren za njih, jer se greške u komunikaciji i radu dešavaju. Smatra i da JKP Naissus posluje na kvalitetan način i da su u ovoj godini izveli najveći broj radova i intervencija ikada.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • DEX

    15:15 // 7. 12. 2022.

    Nasoj zgradi Trg Pavla Stojkovica fakturisali utrosenu vodu za 09/22 ukupno 2.469 m3 ili 64 m3 po clanu domacinstva.Komisija zakljucila da nije havarijska potrosnja! Verovatno nisu platili clanarinu za stranku pa prevalise na nas!
    NAPREDNO nema sta!

  • Seljak

    14:45 // 7. 12. 2022.

    Što se tiče ova dva direktora, ali ne samo njih, gradonačelnica treba da ih smeni odmah. Oni nisu ni trebali biti, ali su zinuli na beneficije. Problem je što je mafija odlučila da privatizuje većinu JKP i to će uraditi, ovako ili onako. Onaj ko je predložio da se očitavanje i naplata utrošene vode Objedinjenoj naplati, treba da ide na robiju kao državni neprijatelj broj 1. To je samo prvi korak.

    • OZNa

      23:47 // 8. 12. 2022.

      Po osnovu kojih kriterijuma?
      Goran je retko dobar direktor i apsolutno nema veze sa ovom pričom.
      Ove firme dobro rade što je činjenica.
      Skretanje pažnje sa pravih problema je jedina istina.
      Koliko beše porez, javni prevoz...sta rade uprave?
      Da li znate da voda može biti ispod 30 din po m3 da nema sve ove upravne firme iz komunalne delatnosti kao i preko 800 njih koji su pošteno platili diplo

  • Aleksandra

    09:27 // 7. 12. 2022.

    Problem je što svi pljujete Milosavljevića, ali ga ne poznajete. Još veći problem je što SNS ne trpi ljude koji žele nešto da urade, da promene i rade, koji bi da se ograde od bilo kakvih mahinacija. Oni žele poltrone koji će da obavljaju prljave poslove, a onda da ih drže u šaci. Izgleda da Milosavljević nije ispunio taj uslov. I sami znate: brljanje obezbeđuje avanzovanje, čak do ministarstva.

    • Aleksandar

      14:36 // 7. 12. 2022.

      @Aleksandra - dobro si rekla "brljanje obezbeđuje avanzovanje". Gledajući ovog mladog čoveka, pitam se koje to prednosti: Obrazovne,radne, iskustvene i stručne,da bi mogao rukovoditi komunalnim preduzećem u odnosu na dipl.ing: građevine, hemije,mašinstva,dipl ecc-a ili pravnika? Verovatnoća nikakva, odnosno 0. Samo neprijatelj Niša, može predložiti takvu osobu za direktora. Znači žestoko muljanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: