Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 21. 5. 2018.

| Društvo

Direktor KC Niš od zaposlenih javno traži da poštuju radno vreme

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
kc nis
Obaveštenje zaposlenima objavljeno na zvaničnom sajtu Kliničkog centra; foto: V. Milić

Zbog toga što su im se, kako kažu u upravi niškog Kliničkog centra, mnogi žalili da određeni radnici ove zdravstvene ustanove kasne, rade onoliko koliko žele i pravdaju odsustvo time što idu na fakultet, direktor KC Niš Zoran Radovanović izdao je naredbu da su svi radnici dužni da se pridržavaju radnog vremena, a oni koji to ne čine biće sankcionisani.

U obaveštenju koje je, osim na oglasnim tablama u KC Niš, postavljeno i na zvaničan sajt ove ustanove, navodi se da je upravi stigao “veći broj dobronamernih prijava u kojima se navodi da određeni broj radnika ne poštuju Ugovor o radu i odluku o radnom vremenu zaposlenih, ne poštujući radno vreme propisano istim”.

Dalje se navodi da se ti zaposleni služe izgovorima “da nije bitno koliko vremena provedu na svom radnom mestu već koliko urade dok su prisutni”, “da im je neko od nadležnih odobrio zakašnjenje”, “da su otišli na fakultet, a otišli su da rade u privatnim ordinacijama” ili da će se “pojaviti na svom radnom mestu samo ukoliko ih direktor lično pozove”.

Uprava KC Niš podseća da je takvo ponašanje neprihvatljivo i protivpravno, kao i da će biti najstrože kažnjeno. Kako su našoj zdravstvenoj ustanovi pacijenti, njihovo zdravlje i kvalitet pruženih zdravstvenih usluga na prtvom mestu, naglašavamo da su svi zaposleni u obavezi da na radnom mestu provedu onoliko vremena i u onom vremenskom periodu koji je predviđen Ugovorom o radu i odlukom o radnom vremenu zaposlenih u Klinčkom centru Niš - stoji u ovom saopštenju.

Zbog ovoga je, navodi se, direktor Kliničkog centra izdao naredbu da su svi zaposleni u Kliničkom centru dužni da se pridržavaju radnog vremena, a “svako nepoštovanje iste predstavljaće povredu radne discipline i obaveza i biće sankcionisano u skladu sa zakonom”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tmujo

    17:15 // 22. 5. 2018.

    visedecenijska praksa klinickog sada je preneta i u novi gde ionako nema dovoljno zaposljenih pa uz ovakav javasluk i nepostovanje radnog vremena hodnici deluju sablasno,jedino pijano osoblje se vrzma onuda jer nemogu potrefiti izlaz inace bi i oni utekli sa sve epruvetama i uzorcima krvi.Netreba mnogo pameti i truda da se ustanovi odsustvo lekara ali cutis jer i oni znaju o tebi mnogo sta,ljigavo

  • Djir

    21:50 // 21. 5. 2018.

    Dzabe radno vreme kad ti se direktori skrivaju po cumezima! Vredjaju I ponizavaju pacijente I kolege @urologija

  • Jagodinka

    19:40 // 21. 5. 2018.

    Direktore, na niske grane ste spali. Niko vas ne uvažava. Gde pogubiste autoritet? Zar je dogorelo do noktiju, te se "izdavanjem naredbe" štitite. Verujem da znate kako treba, ali džaba priče. Za radno vreme većine lekara kapa dole i svaka čast, ali jednom broju je otprilike -
    od: kad dođem
    do: dok ne odem

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: