Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 21. 5. 2018.

Direktor KC Niš od zaposlenih javno traži da poštuju radno vreme

kc nis Obaveštenje zaposlenima objavljeno na zvaničnom sajtu Kliničkog centra; foto: V. Milić

Zbog toga što su im se, kako kažu u upravi niškog Kliničkog centra, mnogi žalili da određeni radnici ove zdravstvene ustanove kasne, rade onoliko koliko žele i pravdaju odsustvo time što idu na fakultet, direktor KC Niš Zoran Radovanović izdao je naredbu da su svi radnici dužni da se pridržavaju radnog vremena, a oni koji to ne čine biće sankcionisani.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Bata Petrović

    11:15 // 21. 5. 2018.

    U Nemačkoj je ovakav javni apel nezamisliv. Zato su nas oni davno okvalifikovali kao "narod dečjeg mentaliteta". Razmislite dobro pre nego što osudite odgovorne Nemce i potvrdite njihovu dijagnozu.Ja mislim dasu 100% u pravu.

  • prepišimo

    11:47 // 21. 5. 2018.

    zakon od Makedonije, kao što je urađeno sa e-građevinskim. Tamo niko ne može da drži više radnih mesta, onaj ko se odluči za rad u privatnom sektoru ne može paralelno da radi u državnom. Onaj ko radi na faksu, ne može da napusta radno mesto u bolnici, nego predavanja i konsultacije mora da usklađuje sa poslom u KC. Kolegijumi su fantastičan način za beg sa posla, takođe.

    • v.z.

      17:14 // 21. 5. 2018.

      Dali je istina da lekari u K.C. imaju radno vreme od 08.00 do 14.00 od ponedeljka do petka (30 sati nedeljno) jos i pauze i cak 40radnih dana odmora?

  • Mara

    12:10 // 21. 5. 2018.

    On traži, a da li će oni to postovati:)))pogotovo ambulantno u popodnevnim časovima

  • sozontije

    13:06 // 21. 5. 2018.

    Pa zar je radno vreme KAD KO STIGNE?

  • A

    13:06 // 21. 5. 2018.

    A zasto direktor ne objavi konacnu listu konkursa?
    Konkurs se zavrsio 5 maja a rezultate jos nema?

  • Dragan

    13:13 // 21. 5. 2018.

    U svim zdravstvenim ustanovama lepo piše da je radno vreme od --- do... vremena. To znači da tada zdravstveni radnici treba da počnu da rade a ne znači da tada dolaze na posao i da sledećih 30 minuta piju kafu. Zato što niko nije kažnjen za ne poštovanje radnog vremena, zato se zdravstveni radnici tako i bahato ponašaju.
    DIREKTORE POSTUPAJ PO ZAKONU! NE PROVLAČI SE PO NOVINAMA, NEGO SPROVODI ZAKON

  • NEMAR I IZIVLJAVANJE

    13:41 // 21. 5. 2018.

    Meni na ocnom u specijalistickoj,zakazali u 07.00,a rade od 08.00.Primili me tek u pola jedan. Razumem toleranciju i do pola sata,ali ovo je javasluk,pa cak i to da ne zna od koliko radi.

  • golce

    14:05 // 21. 5. 2018.

    Sve dok se ne izjednači privatno i državno biće ovako nerad, vezice itd čast izuzecima. Kod privatnika bato završiš posao, platiš i gotovo. Druga jer stvar što se mojoj malenkosti odbija mesečno oko 6000 hilada za zdr. osiguranje što je godišnje oko 70 hiljada a lekara nisam video2-3 godine jer fala bogu nisam imao potrebe.

  • Nn

    14:52 // 21. 5. 2018.

    Tragično je što moraju da se mole i što sankcionisanja verovatno neće ni biti ili nekog simboličnog za koje ih nije briga. Pozitivno je doduše što se ovo prvi put javno uopšte iznosi kao problem, jer postoji oduvek i sve je gore.

  • Jasar

    14:57 // 21. 5. 2018.

    Radovanovicu,znam da citas komentare,pratis pricu sta se sve desava ,tako i treba da budes u toku,pola tvojih ,zloupotrebljava setanje izmedju starog i novog klinickog ,gubi se vreme ,dve kafe pauza i odose kuci ,bolesnici cekaju,hematologiju posetio sam pre neki dan ne dao bog nikome ,jos nesto zasto u higijenskom nema reagense treba da se ceka tri cetri nedelje da se proveri krv sramota...

    • buca

      09:13 // 22. 5. 2018.

      Sad sam dosao sa hematologije.Radno vreme im je od 7.30,a poceli da rade posle 08.15.Meni zakazali u 07.30.

  • Gaga

    16:49 // 21. 5. 2018.

    Ovako nesto ni pokojni Nusic ne bi mogao da predvidi.Mi smo bre, za ozbiljno lekarsko posmatranje.

  • ???

    17:43 // 21. 5. 2018.

    Može ali onda isto tako i da isplati prekovremeni rad ili nek zaposli još ljudi. Niko ne izdržava porodice od slobodnih dana. Sve po zakonu...

  • Lud, zbunjen, normalan

    19:40 // 21. 5. 2018.

    U KC Niš doktori ne rade, čistačice nose krv na analizu i hemijske olovke, umesto metli i zogera, a sestre piju kafu i vode kadrovsku politiku. Znači niko ne radi svoj posao. Direktor apeluje umesto da primenjuje Zakon o radu i deli otkaze. Kud plovi ovaj brod pijanih mornara?

  • Jagodinka

    19:40 // 21. 5. 2018.

    Direktore, na niske grane ste spali. Niko vas ne uvažava. Gde pogubiste autoritet? Zar je dogorelo do noktiju, te se "izdavanjem naredbe" štitite. Verujem da znate kako treba, ali džaba priče. Za radno vreme većine lekara kapa dole i svaka čast, ali jednom broju je otprilike -
    od: kad dođem
    do: dok ne odem

  • Djir

    21:50 // 21. 5. 2018.

    Dzabe radno vreme kad ti se direktori skrivaju po cumezima! Vredjaju I ponizavaju pacijente I kolege @urologija

  • tmujo

    17:15 // 22. 5. 2018.

    visedecenijska praksa klinickog sada je preneta i u novi gde ionako nema dovoljno zaposljenih pa uz ovakav javasluk i nepostovanje radnog vremena hodnici deluju sablasno,jedino pijano osoblje se vrzma onuda jer nemogu potrefiti izlaz inace bi i oni utekli sa sve epruvetama i uzorcima krvi.Netreba mnogo pameti i truda da se ustanovi odsustvo lekara ali cutis jer i oni znaju o tebi mnogo sta,ljigavo

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: