Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:45, 1. 9. 2018.

| Društvo

Direktor KC Niš u “inspekciji” klinika tražio od radnika da se ponašaju domaćinski

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
kc nis
Kontrola, kaže Radovanović, nije prijala većem broju njegovih kolega; foto: V. Milić

Sve klinike niškog Kliničkog centra pre nekoliko dana detaljno je obišao i razgovarao sa pacijentima direktor ove zdravstvene ustanove Zoran Radovanović i pritom je, kako kaže, negde zatekao savršen red, a negde prljave toalete, otvorene prozore i nedomaćinsko ponašanje, pa su zato usledile i kazne zaposlenima.

Radovanović kaže da je krenuo u kontrolu kompletnog Kliničkog i da je razgovarao sa skoro svakim pacijentom.

Nije bilo prijatno velikom broju mojih kolega zbog toga što sam ih pitao o svemu što su mi svi novinari i građani sugerisali da ne valja. Svaki sam prozor zatvarao i objašnjavao da je to centralna klima i da ne treba da se otvaraju. Na mnogim klinikama je bilo savršenog reda, a na nekima je bilo nepravilnosti. Istog dana sam neke ljude kaznio, a za neke tražio da se promene sa funkcije na kojoj su bili - kaže direktor KC Niš.

Napominje da očekuje od direktora klinike u kojoj leži 30 pacijenta da zna imena svih pacijenata i zašto su tu.

Kada neko pita za nekog pacijenta treba da znamo o kome i o čemu se radi. Treba da se ponašamo domaćinski. Greota je kada imamo ovakav objekat u koji je dosta uloženo, da se lekari i sestre ponašaju nedomaćinski. Toalet mora da bude čist. Mora da se normalno komunicira sa pacijentima - ističe Radovanović.


Porodice često ostaju bez odgovora kako je prošla operacija njihovih najbližih

hodnik klinicki Članovi porodice nekad satima čekaju na informacije, iako je operacija je završena; foto: J. C. M. Na primedbu nekoliko građana koji su se obratili redakciji Južnih vesti, a to je da nakon operacije njihovih članova porodice bivaju uskraćeni za informacije, direktor KC Niš kaže da to zavisi od vaspitanja hirurga.

Jedna Nišlijka kaže da je čekala satima u hodniku da bi je obavestili kako je protekla operacija njenog supruga, te da je pokušavala da dobija informacije od sestara, ali nije uspela.

Da li su lekari svesni šta doživljavaju članovi porodice dok im je neko od najbližih na operacionom stolu? Da li je teško da izdvoje minut i kažu kako je prošla operacija? Operacija mog muža počela je u 8 ujutru i bila je završena u 10, a ja sam prvu informaciju dobila tek u 14 kada je bilo vremene posete. I jedino što sam saznala jeste da je operacija završena i da je u sobi - kaže ova Nišlijka.

Direktor niškog Kliničkog kaže da je normalno i da su svi lekari tako edukovani, da se nakon operacije i intervencije informiše i pacijenti i njegova porodica.

To su elementarne stvari koje moraju da se urade. Svi mi koji radimo u Kliničkom centru, a ima nas oko 3.500, nosimo od kuće neko vaspitanje. Međutim, mi ne možemo da vaspitamo sve lekare i hirurge, ali možemo da ih naučimo - kaže Radovanović.

Ona napominje da će se potruditi da se uvede praksa da se u nekom vremenu na pultovima svake klinike omogući porodici da sazna kako je njihov član porodice i kako je prošla operacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandar

    09:51 // 3. 9. 2018.

    Znaci sve se svodi na licnu promociju ovog direktorcica da dobije novu partijsku knjizicu jeftninim licnim promocijama u jos jeftinijem KCu koji nas mnogo skupo kosta

  • Гага

    09:34 // 3. 9. 2018.

    Директоре обиђите шалтере спец. амбуланти од 8 ујутру па видите када вам долазе лекари... Док пацијенти "дремају" по изису заказани. Очна кл. Ужас.

  • Jasat

    08:35 // 3. 9. 2018.

    Pozdrav za 1- gde je apoteka I dalje ne mrdaju malim prstom ispred klupica cigara kafa ,cigara kafa,pauza ,cigara kafa kuci pre radnog vremena,alal im ...
    On trsava im zastitno lice samo parnjaci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: