Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 18. 5. 2017.

| Društvo

Direktor Kliničkog centra krio informacije o zapošljavanju novih radnika

Autor:J. Adamović, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
Zoran Radovanović
Direktor Zoran Radovanović ne odgovara na pitanja o konkursu za nove lekare; ilustracija; foto: JV/Jovana Adamović

Nakon što je direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović bezmalo mesec dana odbijao da odgovori na pitanja novinara o planiranom zapošljavanju novih radnika, na sajtu te ustanove je osvanuo konkurs za prijem u radni odnos 60 medicinskih sestara i tehničara.

U tekstu oglasa, koji nije objavljen na naslovnoj strani, već u rubrici "O nama", piše da će ugovor na neodređeno vreme dobiti 16 kandidata, dok će 44 biti primljeno "na zamenu".

Za rad na neodređeno vreme se traži 9 medicinskih sestara, 2 akušerske sestre, 2 viša fizioterapeuta i po jedna viša medicinska sestra, viši radiološki tehničar i fizioterapeut. Oglas KC Niš Detalj iz konkursa

Na spisku 44 "na zamenu" se nalaze 22 medicinske sestre, 10 viših medicinskih sestara-tehničara, 4 pedijstrijske sestre, 2 akušerske sestre i 2 fizioterapeuta i po jedan viši radiološki tehničar, viši terapeut, laboratorijski tehničar i radiološki tehničar.

Rešenjem direktora Kliničkog centra Niš formiraće se Komisija koja će na osnovu uvida u prispelu dokumentaciju prijavljenih kandidata odabrati kandidate koji ispunjavaju uslove oglasa i koji će ući u uži izbor kandidata za prijem u radni odnos. Konačnu odluku doneće direktor Kliničkog centra Niš, na osnovu izveštaja Komisije - piše u oglasu.

Konkurs je otvoren do 22. maja.

Podsetimo, 20. aprila na sajtu Ministarstva zdravlja je objavljeno da će u Kliničkom centru Niš biti raspisan konkurs za prijem 58 lekara.


Bitnije zahvalnice direktora, nego oglas za nova radna mesta

Iako je konkurs za zapošljavanje 60 radnika objavljen 15. maja, a rok za prijavu ističe već sledeće nedelje, na naslovnoj strani sajta Kliničkog centra još nema tih informacija.

Naslovna strana Zahvalnice preče od konkursa; Izgled naslovne strane sajta KC NišUmesto toga, najnovija na naslovnoj strani je vest od pre 10 dana, da je povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i babica direktor Zoran Radovanović uručio 22 zahvalnice medicinskim sestrama i tehničarima Kliničkog centra.


Radovanović izbegava odgovore

Ubrzo nakon što je Ministarstvo zdravlja najavilo konkurs za zapošljavanje u niškom Kliničkom centru, novinari Južnih vesti su pokušali da komentar i detaljnije informacije dobiju od direktora te ustanove Zorana Radovanovića.

On je svaki put od novinara tražio da mu pitanja pošalji mejlom, tvrdeći da je "u gužvi".

Ipak, ni nakon velikog broja poslatih mejlova, poruka i telefonski poziva novinari još nisu uspeli da dobiju tražene informacije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slaćko

    09:52 // 19. 5. 2017.

    Novi mandat ,stara praksa..Kad nema odgovre onda se svađa..Struktura je to,genetika je stvarno čudo,ne da se sakriti

  • fidelio

    08:31 // 19. 5. 2017.

    Zorane ne vidim zasto bi ti morao da se pravdas koliko znam ti si dir. KC i lekar a ne investitor. To je valjda vlada Srbije pa neka dodje Vucic neka objasni zasto kasni izgradnja. Kada su znali da se slikaju u predizbornoj kampanji neka sada objasne ono sto su obecali da ce biti zavrsen do kraja marta. E pa izvolite....

  • Zoran radovanović

    21:06 // 18. 5. 2017.

    Samo molim sledece komentarore:
    X,sladju,KliČka,Nebojšu,Zar Zoki,dex-a,Molim Južne da ne traže nemoguće,Zahvalnice,retro,neska i X da se istog dana pojave iz sektora anonimnosti pa da u terminu koji zakaže Predrag Blagojević Južne vesti u sat vremena gde god, sve teme stavimo na JAVNO snimljenu raspravu i probamo da rešimo za dobro Niša sve moguće. Hvala JV i gore navedenima na odzivu...Zoran

    • dex

      08:19 // 19. 5. 2017.

      Zoki , moram da kazem - svaka cast na ovakvom pozivu ali ja nisam javna licnost i ne moram da se pokazujem , samo pitam kao gradjanin sta se desava sa narodnim(mojim) parama? Ti si taj koji mora da odgovara , a ne Ja! Za pitanja je zaduzen Predrag Blagojevic.

    • @Postovani Direktore

      08:01 // 20. 5. 2017.

      Zoki NISU to komtatori to je bolumenta botova i onih neostvarenih karikatura!Pa po kometarima se vidi da prostota i primitivizam su maniri kojima se oni rukovode,sa velikom douzom ciniznma,sto upravo govoi o njima! Nemojte na njihov nivo! Mislite da im neko veruje, ne!SMESNI SU!Mala grupica botova koji neznaju recenicu da satave ali zato njihoim sefovima mora da se dokazu na primitivan nacin!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: