Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:09, 27. 1. 2020.

| Društvo

Direktor "Puteva Srbije": Do "Naisa" i nazad na istu rampu po ceni od 40 dinara

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
naplatna
Do "Naisa" i nazad za 40 dinara; foto: Vanja Keser

Izgleda da je naplata putarine za one koji iz Niša idu do hotela “Nais” i nazad bila jedan od glavnih problema u Putevima Srbije poslednjih nedelja, pa su se zato doneli novu odluku - za sve koji idu do hotela i vrate se na istu naplatnu rampu, nebitno koju, cena putarine biće 40 dinara. Ovo je za Pink izjavio direktor Zoran Drobnjak, ali nije pojasnio šta će biti sa onima koji imaju “besplatne” karte.

Zatvoreni sistem naplate putarine narušen je kod “Naisa” gde postoji podvožnjak koji vozači mogu da iskoriste i vrate se na istu naplatnu rampu.

One koji su to radili prvih dana nakon postavljanja naplatnih stanica oko Niša “ovo zadovoljstvo” koštalo je 1.860 dinara, a iz putarskog preduzeća objasnili su da im je naplaćena cena najduže relacije.

Prošle nedelje je bila formirana Radna grupa koja će se baviti ovim problemom, ali Drobnjak je danas već saopštio rešenje.

U petak smo doneli odluku da se sve te bočne naplatne rampe u Nišu plaćaju 40 dinara i svi koji učestvuju u saobraćaju koji hoće da odu u Nais na piće i ručak, nije bitno gde izađu ako se vrate na isto mesto odnosno isti izlaz sa autoputa - plaćaće 40 dinara, a pratićemo kamerama one koji odu dalje od Naisa, pa kažu da su bili u Naisu pošto imamo sistem koji to može da prati - objasnio je Drobnjak, a preneo Dnevnik.

I plastično je pojasnio šta to znači u praksi, ali ono što je ostalo nejasno je šta će biti sa onim vozačima koji pokažu “besplatnu” kartu.

Tako da niko neće plaćati 1.860 dinara ako uđe u Matejevac i ode do Naisa i vrati se u Matejevac odnosno ako ode u Malču pa dođe do Naisa i vrati se isto na Malču - rekao je Drobnjak.

Inače, cena putarine za kretanje između 4 naplatne rampe oko Niša kreće se od 20 do 40 dinara, a za one sa već pomenutom karticom je navodno besplatna, ali se refundira novcem iz republičkog budžeta.

Podsetimo, pre desetak dana i zvanično su počele sa radom 4 naplatne stanice oko Niša, a ugašene su naplatne rampe “Doljevac” i “Nais”.

Pored problema sa električnom energijom na rampi “Niš istok” jedan od većih problema je bio i odlazak do "Naisa" koji je mnogima, na kraju, bio preskup.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ČEDO MIRA

    21:15 // 28. 1. 2020.

    Nije ovo samo ponižavanje nišlija, ovo je atak na našu svest, naš razum, našu inteligenciju... Zato se pitam čemu ovo zadovoljstvo dragi sugrađani?! Nije stvar u pobedi i globa niža- 40 din. Ovo je po meni cena za građane drugog reda. Zato moramo tražiti iste uslove kao građani Beograda. Znači naplata putarine kod Naisa i tačka. A ko je dozvolio ovakav zatvoreni sistem za Niš da odgovara.

  • Milan Spasic

    19:49 // 28. 1. 2020.

    Svima je jasno da je u pitanju izvlacenje novca iz budzeta. Ali iskreno meni najvise smeta taj bezobrazluk sa njihove strane,prema gradjanima Nisa.
    Ne znam da li se neko od njih zapitao, kada se u buducnosti prosiri grad naplatne rampe ce biti u gradu, sta? Takodje, nemoguce je dobiti karticu za pravna lica, sto znaci da ce 90% firmi svojim vozilima ici kroz grad.

  • Milos

    16:50 // 28. 1. 2020.

    Mogli su ovo da rese bez ovih gradskih karti samo da su rekli "ljudi kupite tag uredjaj i mozete besplatno da prolazite na novim rampama" I da su samo umrezili u sistem sve nove rampe i nema da se ceka da se pokaze gradska karta nego jednostavno dodjes u enp traku kamera prepozna NI tabli rampa se otvori i ti prodjes. Ubrzao bi se saobracaj i opet bi zaradili 2020 dinara za tag uredjaj...

    • Pera

      20:00 // 28. 1. 2020.

      Ali tada nečija firma ne bi štampala silne kartice. Ovo je investicija za nečiji džep! Korišćenje obilaznice treba biti omogućeno svima bez plaćanja

    • Pera peric

      23:17 // 28. 1. 2020.

      Kad bi to uveli onda bi bilo besplatno za svakog sa niskim tablicama a ovako samo vlasnik vozila ukoliko je fizicki u vozilu ne placa putarinu kada pokaze karticu jer ako se auto vodi na tebe a vozi ga neko drugi (clan porodice, prijatelj) on mora da plati i kartica ne vazi, tako da se sve svodi na uzimanje sto vise para.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: