Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:30, 15. 1. 2021.

| Društvo

Direktor "Srbijavode" obećao čišćenje korita Nišave i ojačavanje bedema

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
korito
Meštani Medoševca ujedinjeni odbranili selo; foto: Savet građana Medoševac

Nakon što se vodostaji reka na jugu Srbije polako smanjuju, a posledice poplava još saniraju, poplavljena područja obišao je danas i direktor JVP „Srbijavode“ Goran Puzović. On je poručio da će na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije, koja će biti održana početkom nedelje, izneti sve što se desilo kako bi što pre obezbedili novac za radove koji su neophodni da ova mesta više ne budu ugrožena.

PUZOVIC Obišli poplavljena područja u Nišu; foto: FB Dragana SotirovskiPuzović je meštanima niških sela Trupale, Popovac i Mezgraje rekao da će “Srbijavode” ove godine očistiti korito Nišave od drveća i sprudova kako bi voda mogla u sličnim prilikama da nesmetano otiče.

Tim stručnjaka JVP “Srbijavode” i Grada Niša će izaći na teren i predložiti način ojačavanja bedema na onim mestima gde je Nišava pretila da se izlije i ugrozi objekte i stanovništvo, a zatim će raditi na pripremi tehničke dokumentacije i na trajnom uređenju korita reke - naveo je Puzović.

poplave Poplavljeni bili putevi, kao i njive; foto: V. KeserObišao je i Gadžin Han, gde je zbog izlivanja Kutinske reke proglašena vanredna situacija, kao i Belu Palanku, Babušnicu i Pirot.

U ponedeljak ili utorak će biti održana sednica Republičkog štaba za vanredne situacije, gde ću ja izneti sve što smo u prethodnih nekoliko dana imali na terenu, kako bi u najkraćem roku obezbedili sredstva za radove koji su neophodni da vratimo sigurnost i da ova mesta više ne budu ugrožena. Kao što je slučaj sa Aleksincem, kroz koji je prošao ovaj poplavni talas bez ikakvih posledica - naveo je Puzović.

On navodi da su se reke vratile u korita, te da je sada zadatak svih da se ljudi koji su iseljeni iz svojih poplavljenih domova što pre u njih vrate.

Podsetimo, zbog velikih padavina i snega koji se otopio 11. januara podigli su se vodostaji brojnih reka na jugu Srbije, pa su se mnoge izlile i donele poplave. Zbog poplava su mnogi ostali bez struje i vode, neki su evakuisani iz svojih kuća, a 16 opština i gradova je proglasilo vanrednu situaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nikola

    16:25 // 16. 1. 2021.

    ...najlepse koroto Nisave je bas u tom potezu,treba uraditi i kej..ali nece lopovi bas ih briga za sela.

  • nikola

    16:24 // 16. 1. 2021.

    Putevi u raspadnom stanju u Popovac i Trupale...niko nista godinama nije pipnuo,cisto sumnjam da ce i ovo uraditi,samo prazne price...

  • Boki

    14:37 // 16. 1. 2021.

    Obećao direktor Srbijavoda. Da nije tužno, bilo bi smešno.Šta ima on da obećava, ima da radi svoj posao za koji prima debelu platu i ostale benefite.
    Zna se kako se postupa i ko postupa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: