Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 22. 11. 2018.

| Društvo

Direktor "Toplane": Preduzeću i dalje potrebna osoba Miloševićevog znanja

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Miloš Milošević
Oko Miloševića se "otimaju" u niškom javnom sektoru; foto: JV/V. MIlić

Iako je direktor Toplane Predrag Milačić zapošljavanje dotadašnjeg većnika Miloša Miloševića bez konkursa pravdao time da im je potreban radnik upravo njegovih kvalifikacija, Milošević se iz preduzeća posle svega šest meseci vratio u Gradsku kuću Niša, a Milačić kaže da im je i dalje potreban takav kadar, ali da će ga ovog puta možda pronaći u svojim redovima.

Direktor Toplane kaže da je osoba Miloševićevog znanja i dalje potrebna ovom preduzeću, a plan je bio da preuzme oblasti izgradnje i investicija. Milošević će se ubuduće i baviti izgradnjom, ali ne u Toplani, već kao pomoćnik gradonačelnika Niša.

Osoba Miloševih znanja je i dalje potrebna Toplani. Očekivao sam da preuzme resor izgradnje i investicija. Miloš je, na gradonačelnikovu molbu, prihvatio ponuđeno mesto pomoćnika gradonačelnika - napisao je Milačić.

Direktor Toplane, s druge strane, ne garantuje da će Miloševićevu zamenu tražiti preko konkursa. Predrag Milačić Direktor "Toplane" imao planove za Miloševića; Foto: JV/J. Adamović

Sad moram da smislim drugo rešenje za tu opciju. Možda će da bude i interno. Ne znači da će da bude neko sa strane - rekao je Milačić.

Novi pomoćnik gradonačelnika Niša je tako za kratko vreme sebe pozicionirao kao jedinog stručnjaka za poslove distribucije struje, za izgradnju, planiranje, eneretiku, automatiku, ali i elektroenergetiku, jer je za svega nekoliko godina radio u EPS-u, Gradskom veću, Toplani, a sada i u Kabinetu gradonačelnika.

Inače, na funkciju pomoćnika gradonačelnika Milošević je stupio nakon što je Darko Bulatović ostao bez svih ostalih - zbog ostavki potpredsednika SDPS-a Nebojše Ranđelovića i novinara TV Pinka Zorana Radenkovića, dok su ove funkcije napustili i Dragoslav Pavlović i Igor Vučić jer je jedan otišao da rukovodi Medianom, a drugi Naisusom. Peti gradonačelnikov pomoćnik Goran Đorđević je preminuo početkom juna.


Milačić: Milošević nije morao da ostavi posao u "Toplani"

Kako objašnjava direktor Toplane, Miloš Milošević je svoje radno mesto u ovom preduzeću mogao da “zamrzne” dok obavlja novu funkciju. Ipak, on to nije uradio, već je sporazumno raskinuo ugovor o radu.

On je apsolutno mogao da zamrzne radni odnos. Međutim, zbog javnosti se opredelio na varijantu da sporazumno raskine radni odnos što smo i uradili - rekao je Milačić.

Podsetimo, posao bez konkursa u Gradskoj toplani dobio je Milošević sredinom maja ove godine, a na sličan način zaposlen je i odbornik SNS-a Uroš Radulović.

Miloševićeva karijera u javnom sektoru Niša je veoma bogata za 31-godišnjaka. Nakon što je diplomirao na niškom Elektronskom fakultetu dobio je posao u Elektrodistribuciji, odakle je, zajedno sa svojim dotadašnjim generalnim direktorom Darkom Bulatovićem otišao u Gradsku kuću 2016. godine, kao jedan od najmlađih većnika. Nepune dve godine kasnije direktor Toplane procenjuje da je preduzeću potreban čovek Miloševićevih kvalifikacija te ga zapošlava na mestu inženjera za automatiku i elektroenergetiku. Posle šest meseci, Milošević se ponovo vraća u Gradsku kuću, i preuzima posao pomoćnika gradonačelnika za izgradnju.

Inače, posle njegove ostavke na mestu gradskog većnika u maju, niko nije preuzeo oblast energetike u Veću Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelence

    08:59 // 24. 11. 2018.

    Ostalo je prazno mesto za vecnika iz oblasti Energetike..?! Predlozila bih Jovkovica ali je on predodredjen za geadonacelnika! Ali Keti, Katarina Milosavljevic, kadar Epsa...ona je pravi kalibar za to mesto! Em strucna em prilagodljiva, kao i ovaj mladic za SNS ;)

    • Tivat

      18:20 // 24. 11. 2018.

      Na partijske sastanke ,pa predlozi!Mnogo se vi,naprdnjaci zamisljate,samo,nicija nije gorela do zore!

  • Ouzo

    22:57 // 23. 11. 2018.

    Propali SPO-vac , najbolji SNS-ovac!
    Meni nije tema marginalac Milosevic,vec ironija i cinizam direktora sa najvecom platom u komunalnoj delatnosti Nisa!
    Covek se zaboravio,opila ga fotelja,nije se ni ocekivalo drugacije!




    -

  • Peki

    11:16 // 23. 11. 2018.

    Ja stvarno neznam kako je uopste toplana i ovaj grad funkcionisao tolike godine bez njega!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: