Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 4. 3. 2020.

| Društvo

Direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu nije obavestio Agenciju da ima još dve funkcije

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
U toku razgovora o razgraničenja sa Kosovom, tribina o srpsko-albanskim odnosima u Pirotu
Milković će platiti 22.800 da bi njegova greška bila javno objavljena; Ilustracija; foto: I. M.

Zbog toga što je istovremeno bio na funkciji direktora Veterinarske stanice u Bujanovcu, zastupnik Udruženja uzgajivača životinja i odbornik u bujanovačkoj Skupštini, a o tome nije obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije, Miodragu Milkoviću je izrečena mera javnog objavljivanja odluke o povredi zakona. On tvrdi da je njegova jedina greška što nije obavestio Agenciju o funkcijama, ali da su se i sami uverili da nije ni u kakvom sukobu interesa.

Agencija je pokrenula postupak zato što je nije obavestio o tome da, pored dve javne funkcije, obavlja i dužnost zastupnika Udruženja građana uzgajivača životinja "Kravica".

Propisana je obaveza funkcionera koji, u trenutku stupanja na javnu funkciju obavlja drugi posao ili delatnost, da u roku od 15 dana od dana stupanja na javnu funkciju obavesti Agenciju o obavljanju tog posla, a on nije obavestio Agenciju da obavlja dužnost zastupnika Udruženja - kažu iz Agencije.

Takođe, kažu, obaveza direktora Vetrinarske stanice je bila da u roku od tri dana od kada je izabran na mesto odbornika, zatraži saglasnost Agencije, što on nije uradio i time je prekršio zakon.


Milković: Pogrešio sam, platiću 22.800 dinara

Miodrag Milković je već 20 godina odbornik, a 30 godina u Veterinarskoj stanici. Udruženje građana uzgajivača životinja "Kravica" osnovano je 2010. godine, a problema, kako kaže, nikad do sada nije bilo i njegova jedina greška je, tvrdi, u tome što nije obavestio Agenciju.

Utvrdili su da nema zavisnosti između Opštine i stanice. Za Udruženje smo od italijanskog ministarstva dobili 120 krava kao donaciju. Uslov je bio da oformimo udruženje da bi dobili genetski materijal od Nemačke i Evropske unije, tako da udruženje mora da bude član Centralnog udruženja odgajivača goveda, pošto oni imaju saradnju sa “Bajer genetikom” iz Frankfurta, jer ne daju svakome donacije, već samo članovima Udruženja - kaže Milković.

Kako kaže, Agencija ni tu nije našla odnos zavisnosti, nisu zahtevali razrešenje sa neke funkcije, samo su zahtevali da bude javno objavljeno i da plati troškove objavljivanja od 22.800 dinara.

Agencija je prilikom odlučivanja uzela u obzir to da je Milković dva puta prekršio Zakon, ali je kao olakšavajuću okolnost uzela u obzir činjenicu da su ga na mesto odbornika izabrali građani i da između funkcija direktora Veterinarske stanice i odbornika nema odnosa zavisnosti, nadzora i kontrole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NOVAC POVEZUJE

    03:21 // 5. 3. 2020.

    Sveti Georgije je nažalost aždahu iz instituta samo ranio i zato je i preživela i razmnožila se .

    I

  • Georgije Trbojević

    23:07 // 4. 3. 2020.

    Šta ih povezuje a nije veterina-Direktor veterinarske stanice Bujanovac, Direktor veterinarskog zavoda Niš i Dekan fakulteta veterinarske medicine Beograd.

    • Martin Luter

      08:36 // 5. 3. 2020.

      Indulgencija

  • Radnik

    16:13 // 4. 3. 2020.

    Imenovani ima jos jednu funkciju, clan je upravnog odbora Veterinarskog instituta iz Nisa,

    • NERADNIK

      18:53 // 4. 3. 2020.

      I NIJE NEKI INSTITUT , PA SE TO NE RAČUNA .

    • Srdjan

      20:02 // 4. 3. 2020.

      Nije valjda!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: