Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:27, 12. 2. 2016.

| Društvo

Direktor Zavoda za urbanizam obećava bolje dane

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Direkcija-za-izgradnju-grada.jpg
Radnici se požalili na tešku finansijsku situaciju, direktor odgovara; foto: JV arhiva

Nakon što su se radnici Zavoda za urbanizam požalili da su pod stresom jer 4 meseca nisu primili platu, direktor Ljubiša Mitić saopštio je da nisu isplaćene samo 2 i po zarade, ali i da očekuje veće prihode, naplatu potraživanja, time i "savladavanje poteškoća".

Na informacije Sindikata da su radnici Zavoda i njihove porodice suočene sa teškom finansijskom situacijom, direktor je odgovorio saopštenjem za javnost u kom navodi da kasni isplata zarada za drugi deo oktobra, novembar i decembar za šta je, prema njegovim rečima, potrebno nešto više od 17.700.000 dinara.

Zavod za urbanizam Direktor Zavoda objavio stanje od datuma preuzimanja dužnosti do danas; izvor: saopštenje za javnost direktora Ljubiše Mitića

Navodeći da je ranije rukovodstvo za isplatu zarada koristilo kredite i avanse koje je po dolasku na direktorsko mesto i zatekao, navodi da je Zavod "na dobrom putu oporavka u svim segmentima poslovanja", ali i priznaje da teškoća ima.

Trenutne poteškoće savladaćemo iz isključivo iz realnih, bez ikakvih avansnih sredstava i bez kreditnog zaduženja - najavčjuje Mitić.

Dodaje da će za to biti iskorišćena naplata potraživanja od oko 28.500.000 dinara. naplata ugovorenih poslova od preko 70.500.000 dinara, kao i "realizacijom i naplatom novih poslova za potrebe Osnivača" u iznosu od 86.000.000 dinara.

Tek je početak godine i predstoje brojni tenderi u ministarstvima i opština ma na kojima će Zavod učestvovati i uz reputaciju i reference koje poseduje, dobar deo i dobiti - naveo je Mitić.

Saopštenje za javnost objavljeno je i na sajtu Zavoda za urbanizam.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    21:07 // 15. 2. 2016.

    Niš je mesto koje pod hitno mora da dobije urbanizovano naselje sa funkcionalnim saobraćajnicama po uzoru na Beogradska i Novosadska naselja i kako ne bi ličili na tursku kasabu. Takođe je ovo jednini grad u kojem jedna firma za prevoz drži monopol nad prevozom putnika.

  • Marko

    00:19 // 14. 2. 2016.

    Prvo Gorica, pa zavod za urbanizam... Šta je sledeće da se uništi do izbora???

  • Mija

    08:39 // 13. 2. 2016.

    Obećanje- l.... radovanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: