Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:37, 17. 2. 2011.

| Društvo

Direktor ipak dr Kamenov

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Danas, Južne vesti

Niš - Kadrovska komisija Vlade Srbije odlučila je juče da vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra u Nišu bude kandidat G17 plus Borislav Kamenov, a ne Zorana Radovanovića (SPS), koga je predložio Upravni odbor ove institucije, saznaje Danas.

Da se o ovome razmišlja u Beogradu govori i činjenica da je dr Srbobran Trenkić (G17), dosadašnji direktor podneo ostavku na tu funkciju i to tek nakon što mu je istekao mandat a Upravni odbor već predložio dr Radovanovića za novog direktora. Tako je formalno stvorena mogućnost da dr Kamenov postane makar VD direktor.

Prema pisanju lista "Danas", Kadrovska komisija Vlade ovakvu odluku je donela kako bi se „očuvao kontinuitet rada“ u niškom centru.

- Ovo je iznenađenje, jer ja kao aktuelni zamenik direktora, koga je imenovala vlada, imam ista ovlašćenja kao direktor KC, pa nikakvog prekida kontinuiteta nije bilo nakon nedavne ostavke dosadašnjeg direktora KC Srbobrana Trenkića (G17 plus). Osim toga, odluka i dokumentacija UO KC već je predata u Ministarstvo zdravlja i imenovanje direktora KC trebalo bi da bude brzo završeno - rekao je Radovanović.

Prema nepotvrđenim informacijama sindikati Kliničkog centra uputili su već protestna pisma premijeru Mirku Cvetkoviću, zameniku premijera Ivici Dačiću, ministru zdravlja u ostavci Tomici Milosavljeviću i predsedniku Kadrovske komisije vlade Oliveru Duliću, zahtevajući da se „poštuje zakonska procedura“.

Upravni odbor Kliničkog centra 8. februara doneo je odluku da Zoran Radovanović bude kandidat za direktora i taj predlog je po proceduri trebalo da ide pred Kadrovsku komisiju i na vladu.

Podsetimo, gostujući na TV5 nekoliko dana kasnije predsednik G17 plus Mlađan Dinkić, izjavio je da "Radovanović neće biti direktor Kliničkog centra, biće Kamenov. Sačekajte i videćete, tako će biti".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • janez

    12:05 // 10. 5. 2011.

    Smirit se Nislije.
    Dr. Kamenov je odlican strucnjak.njegov rad je svetski priznat..
    Pozdrav svima.
    Janez

  • vlada

    17:34 // 3. 3. 2011.

    Zoran Radovanovic je bivsi mladi socijalista koji je svojevremeno stajao iza Slobodana Milosevica,i aplaudirao na svaki njegov pokret...godinama se ulizivao vrhu SPS , zavrsio medicinu,pitanje kako, a sad bi da naplati dugugodisnje ulizivanje... nece moci...svi koji ga ne poznaju i koji su zaboravili njegove izjave,95 i 99 mogu da ga podrzavaju.Mi koji znamo ko je i kakav je necemo.

  • fenix

    18:09 // 22. 2. 2011.

    Čitam gomilu gluposti pa ne mogu da verujem u kakvom gradu ja živim.Ne radi se o tome ko je koliki stručnjak.Imamo i veće ako ćemo tako:Milosavljević,Mitković....! Svetski poznati doktori.Ovde se radi o svestranoj,mladoj,sposobnoj ličnosti.Radi se o mestu Generalnog direktora nije ovo konkurs za Krkobabićeve pionire!Bora pred penzijom pa da malo bude Generalni po mogućstvu bez dokumentacije a samim tim i bez konkursa.Njegovi ga smenili zbog nesposobnosti sa mesta direktora dečije klinike a sad ga u velikom stilu guraju na mesto generalnog.Sad je verovatno sposoban! Ljudi, radi se o tiraniji iz Beograda,svi ste budale a biće kako on kaže.To reče i izbaciše ga iz Vlade.Kako samo da zbacimo ovog njegovog lokalnog poltrona sa nadimkom južnog voća?Kad bi za sve u ovoj zemlji važio isti zakon do ovoga nikad ne bi ni došlo!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: