Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:13, 3. 3. 2021.

| Društvo

Direktor leskovačke bolnice treći put za 6 godina imenovan za koordinatora vranjskog Zdravstvenog centra

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
direktor-bolnice-nebojsa-dimitrijevic
Novi koordinator osuđen na 5 meseci zatvora zbog nameštanja tendera; foto: arhiva JV

Nakon što je Vranjanac greškom primio dve različite vakcine protiv kovida, a nadležni utvrdili da je loša epidemiološka situacija u tom gradu posledica nepoštovanja mera, direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević ponovo je postavljen za koordinatora vranjskog Zdravstvenog centra. Kako je rekao za Južne vesti, iz Ministarstva zdravlja, koje ga je postavilo na tu funkciju, dobio je zadatak da reši problem organizacije vakcinacije, rada kovid ambulante i kovid bolnica.

Dimitrijević je na ovom zadatku već nekoliko dana, a u utorak je, kaže, poslao Ministarstvu izveštaj sa predlozima kako bi se problem u vranjskom zdravstvu mogao rešiti i povući će se sa mesta koordinatora kada kontrola ustanovi da li sistem funkcioniše.

Za Južne vesti kaže da je dobio instrukcije šta treba da se ispravi kako se greške ne bi ponavljale, a da je akcenat stavljen na organizaciju vakcinacije.

Ovo su bile sistemske greške u procedurama. Moraju kompletno da se odvoje punktovi za drugu dozu. Za prvu dozu je u redu. Mi imamo pet provera pre nego što neko primi vakcinu - ono što dobijamo iz e-Uprave, papir koji pacijenti dobiju na revakcini, kada se on proveri ide se kod lekara i sestre koja mu daje vakcinu - kaže Dimitrijević.

Dodaje i da je sistem napravljen tako da do greške ne dođe, čak i ako pacijenti ne ponesu karton vakcinacije.

Ovaj informacioni sistem je napravljen tako da ne dozvoljava da se pogreši ako se prate uputstva. Nema mehaničkog rada, sve ima smisao koji treba ispoštovati - kaže Dimitrijević.

Dom zdravlja Vranje Treba se obratiti; foto: M. D. /JV Mišljenja je da u Vranju, koje ima oko 80.000 stanovnika, mora da postoji još jedna ili dve kovid ambulante da ne bi dolazilo do mešanja pacijenata koji se prvi put javljaju na pregled i onih koji su došli na kontrolu, a da i rad kovid bolnica može da se organizuje bolje, počevši od odnosa prema lekarima i pacijentima.

Dimitrijeviću je ovo treći put da “zavodi red” u vranjskom Zdravstvenom centru. Prvi put ga je 2016. godine ministar Zlatibor Lončar imenovao za koordinatora kako bi se rešila katastrofalna situacija i međuljudski odnosi u Opštoj bolnici, a zatim je, nakon niza incidenata sa smrtnim ishodima, opet poslat u Vranje 2018. godine.


Novi koordinator osuđen na 5 meseci zatvora zbog nameštanja tendera

Zbog nameštenja tendera za usluge održavanja higijene u leskovačkoj Bolnici, Dimitrijević je jula prošle godine osuđen na 5 meseci kazne zatvora i godinu dana zabrane rada u struci i vršenja dužnosti direktora.

Prvostepenom presudom pred Višim sudom u Nišu, Dimitrijević je proglašen krivim za krivično delo zloupotreba službenog položaja, iako se prvobitno teretio za krivično delo trgovina uticajem, jer je u toku postupka tužilac izmenio optužnicu.

Na ovu presudu, Dimitrijević je imao pravo žalbe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čaki silni

    19:00 // 4. 3. 2021.

    Ako mislite da je osuđenik organizovao vakcinisanje građana, VARATE SE.

  • Čaki silni

    18:55 // 4. 3. 2021.

    Ovi zdravstveni radnici mogu komotno da rade iz novoizgrađenog zatvora u Leskovcu. Zatvor je sa 5 zvazdica.

  • Срба

    20:14 // 3. 3. 2021.

    ИнтелЕгентан чо’ек, види се...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: