Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:14, 6. 12. 2021.

| Društvo

Direktor najavio zatvaranje, laboratorije u kovid ambulantama u Nišu ipak rade

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
kovid ambulanta
U laboratorijama danas ipak testiraju građane; foto: T. R.

Direktor Milorad Jerkan za nacionalne medije izjavio da od ponedeljka, 6. decembra, laboratorije u kovid ambulantama u Nišu neće raditi zbog nestašice reagenasa, ponedeljak je - laboratorije rade, a direktor se ne oglašava.

Kao razlog Jerkan je naveo nestašicu reagenasa i sanitetskog materijala, odnosno što im Republički fond za zdravstveno osiguranje mesecima nije odobravao dodatni novac za nabavku.

Laboratorije u kovid ambulantama u Duvaništu i Čairu ipak rade.

kovid ambulanta Zaposleni kažu da se troše poslednje rezerve; foto: T. R.Dok se direktor, pomoćnica i portparol ne odazivaju na pozive, zaposleni Južnim vestima kažu da je reč o poslednjim rezervama i da nije bilo nikakve vanredne isporuke reagenasa.

Zvaničnih informacija šta se zaista dešava u Domu zdravlja, ko je odgovoran i kako će problem biti rešen nema, ali stižu saopštenja nadležnih kojima se ograđuju od odgovornosti.

Iz Fonda su demantovali izjavu direktora Jerkana i istakli da nijedna laboratorija neće prestati da radi jer nisu odobrili sredstva.

Naime, radi se o biohemijskoj laboratoriji za koju su obezbeđena sredstva od strane RFZO, te stoga nije tačna informacija da RFZO ne odobrava sredstva za sanitetski materijal i reagense - navode iz RFZO-a.

Kako saopštavaju, prate potrošnju u svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji i obezbedili su dodatna sredstva za nabavku lekova i medicinskih sredstava.

Čudno je ponašanje i izjave direktora Doma zdravlja Niš da ne zna proceduru podnošenja zahteva za opredeljivanje dodatnih sredstava. Činjenica je da su sredstva potrošena, ali je isto tako tačno da su sredstva odobrena od strane RFZO, o čemu je direktor Doma zdravlja Niš obavešten, kao i da je potrebno da prođe proceduru usvajanja od strane Upravnog odbora RFZO. Napominjemo da je direktor Doma zdravlja Niš u stalnoj komunikaciji sa nadležnom filijalom RFZO i informisan je da je Upravni odbor RFZO zakazan za sledeću sedmicu - kažu iz RFZO-a.

Podsetimo, zaposleni u niškom Domu zdravlja počeli su još prošle nedelje da upozoravaju da su ih nadređeni obavestili da će za vikend biti izmena u radu, a da od ponedeljka kovid laboratorije neće raditi, a Jerkan je to potvrdio za Politiku.

Kako će i da li će laboratorije raditi sutra i narednih dana i koliko mogu da traju rezerve sa kojima raspolažu, nema informacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nisliski mohikanac

    00:23 // 7. 12. 2021.

    Reagensa nema,dir.dao istinitu izjavu. Jaci igrac iz rfzo se oprao tako sto okrivili dir.da laze. Ovaj sad cuti. Tako se smanjuje broj zarazenih.

  • Dragana Denić

    23:29 // 6. 12. 2021.

    ja sam jutros zvala ambulantu u Čairu i rekli su mi da namaju reagens i onda sam otišla u duvanište i tamo su mi uradili analize

    • Ćopa

      10:18 // 7. 12. 2021.

      Netačno, to je ista ustanova, ista sluzba, iste ambulante. Ako u jednoj ima, ima i u drugoj i i u trećoj i obratno.

  • Bulevarka

    19:05 // 6. 12. 2021.

    Propali pokusaj spina i prebacivanja krivice na drugog a ona je direktno losim upravljanjem uprave.Kad su radjene analize na tri dana onda se imalo para,sad kad nema jer su potrosili onda je drugi kriv.Za buseve,sendvice,bonuse preko plate,dnevnice to ima a za narod bolestan nema.Shvatite li da su prekardasili i da moraju da budu sklonjeni.O ponasanju prema radnicima ce neko nekad pricati.

    • Jelena

      01:37 // 7. 12. 2021.

      Zeko i gospodja, ti li ste

    • B.Petrović, dipl.zapl.ing

      08:23 // 7. 12. 2021.

      Vrati se u Mečji Dol odakle si došla, samo lupetaš, Jerkan ti je na meti godibana, verovatno ste dosli iz iste mahale

    • Bulevarka

      12:45 // 7. 12. 2021.

      Kakav Zeka kakva gospodja o cemu Vi? Ja sa medicinom nemam veze nikakve to sam pisala ranije i dalje cu. Posto ocigledno inicirate na porodicu Zekic samo razmislite zasto bi neko ko je dobio drzavnu zlatnu medalju isto kao i direktor i time je njihov uspeh veci spustao na taj nivo da pise komentare na portalima?Koliko cujem po gradu oni se spremaju za mnogo vise a ne da se spustaju toliko nisko.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: