Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 17. 3. 2015.

| Društvo

Direktor niške Hitne pomoći podneo ostavku

Autor:J. Canić, P. BlagojevićIzvor:Južne vesti
hitna
Stomatološka služba se od 2006. godine ne finansira iz Fonda RZFO

Četiri dana pre nego što je blokiran račun niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć direktor ove ustanove Saša Milutunović je, kako tvrde u sindikatu Hitne pomoći, uručio neopozivu ostavku Upravnom odboru.

Da li je razlog za ostavku blokada računa, finansijski problemi koji su mučili Hitnu pomoć, manjak kadra ili nešto drugo, nismo uspeli da saznamo jer direktor Milutnović nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Konačnu odluku o ostavci daće Grad Niš, kao osnivač Zavoda za hitnu pomoć.

Podsetimo, direktor u ostavci Saša Milutunoviće je juče potvrdio da je račun Hitne pomoći blokiran od 9. marta, zbog, kako je objasnio prinudne naplate radnika Stomatološke službe. On je tada napomenuo da blokada ne ugrožava rad ove ustanove i da građani nemaju razloga za brigu.


Sindikat: Nisu krivi samo stomatolozi

Povodom blokade računa, kao i ostavke direktora, oglasila se Sindikalna organizacija Zavoda za hitnu pomoć Niš. U saopštenju ovog sindikata navodi se da blokada nije posledica samo neisplaćenih zarada radnicima Stomatološke službe i takozvanim neugovorenim radnicima, već i neizmirenih obaveza za rad nedeljom, jubilarnih nagrada i otpremnina.

Ne želimo da krivica padne samo na naše kolege stomatologe, koji pošteno rade svoj posao. Mi smo ranije upozoravali sve nadležne da direktori ne poštuju Zakon o radu i Poseban kolektivni ugovor i da će radnici biti prinuđeni da svoja potraživanja izdejstvuju preko suda, ali nije bilo reakcije - kaže predsednik sindikata niške hitne službe Zoran Golubović. 

On napominje da je račun blokiran, jer je Poreska uprava zbog neizmirenih doprinosa prema delu zaposlenih pustila potraživanja, ali i jer su na naplatu došla izvršna sudska rešenja zbog neisplaćenih dopinosa. Ističe i da je ovo prvi put da u 78 godina, koliko Zavod postoji, bude blokiran račun.

Sa svim argumentima koje posedujemo u našoj arhivi tražićemo od javnog tužioca da pronađe krivca za ovu situaciju koja je zadesila naš Zavod. Inače, na jučerašnjoj sednici Upravnog odbora tražili smo da nakon ostavke direktora, Grad Niš kao osnivač, postavi prinudnu upravu sa stručnjacima koji mogu da reše nove probleme - kaže Golubović.

U sindikatu ističu da zaposleni u Stomatološkoj službi nisu primili lični dohodak, odnosno minimalac, od maja 2014. godine, a „neugovoreni radnici“, među kojima je naviše higijeničara, od oktobra prošle godine. Objašnjavaju da su oni, po novom Zakonu o radu, počeli svoje neisplaćene zarade da naplaćuju preko izvršnog sudskog odeljka, a napominju i da postoje brojne tužbe radnika Hitne pomoći.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gabrijel Ademović

    12:59 // 18. 3. 2015.

    Blokiran racun niške Toplane, blokiran račun niške Hitne, blokiran račun niške ''Gorice'', račun koje ustanove je sledeći!?

  • Perko

    22:09 // 17. 3. 2015.

    Ovaj grad unistava sve sto imalo vredi. Tako je u svim ustanovama. Ovaj covek je nesto pokusavao, ali ne vredi sa pokvarenim politicarima . Nista nije bolje ni u KC Nis.

    • Maksim Stefanovic

      23:20 // 17. 3. 2015.

      Nista on nije pokusavao,vec sedeo u fotelji, slusao te politicare i izvrsavao njihova naredjenja.

  • "Neugovoreni" radnik

    19:30 // 17. 3. 2015.

    Valjda kapetan poslednji napušta brod koji tone... To je trebalo uraditi mnogo ranije kad se znalo, A ZNALO SE, da će do ovoga doći. Sada je ovo ništa drugo do kukavički čin.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: