Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 23. 1. 2023.

| Društvo

Direktor niške Hitne pomoći razrešen dužnosti, postavljena njegova zamenica

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
hitna pomoć niš2
Bivša zamenica na mestu v. d. direktora; foto: JV/T. T.

Po odluci ministarke zdravlja Danice Grujičić, doskorašnji direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Slavoljub Živadinović, od 30. decembra 2022. godine nije na toj funkciji. Na njegovo mesto, kao vršilac dužnosti direktora, postavljena je njegova dotadašnja zamenica Snežana Radivojević.

Iako je do razrešenja došlo još krajem prošle godine, ta informacija nije objavljena na sajtu niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, već je samo promenjeno ime direktora, odnosno vršioca dužnosti. hitna pomoć niš3 Zaposleni su se više puta žalili; foto: JV/ T. T.

Bivši direktor Živadinović rekao je da je penzija razlog razrešenja i prestanka funkcije.

Ja sam napunio 65 godina, to je starosna penzija, produžili su mi bili, možda bi mi produžili još kao nekima, ali sam ja insistirao pred kraj godine da se penzionišem - rekao je Živadinović.

Dugogodišnji period u kom je Živadinović bio na funkciji direktora, obeležile su, između ostalog, pritužbe zaposlenih, nezadovoljstvo radnika koji su zbog neisplaćenih dodataka pretili "tihim štrajkom", kao i preko 30 tužbi kojima je bila zatrpana Hitna pomoć.

Živadinović je osporavao navode zaposlenih, a kada je reč o tužbama, objašnjavao je da se ne radi o usamljenom slučaju i da se i ostali Zavodi u Srbiji suočavaju sa tim problemom.

Kontrola Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje 2021. godine utvrdila je da je prethodne tri godine bilo nezakonitosti u određivanju koeficijenata, radnog vremena i prekovremenog rada pojedinih zaposlenih u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Niš, pa je tražila od te zdravstvene ustanove povraćaj skoro 800.000 dinara. hitna pomoć Od uzbunjivanja do disciplinskog postupka; ilustracija; foto: V. Keser

Takođe, 2019. godine tražili su povraćaj novca zbog plaćanja struje kafani koja se nalazila u njihovim prostorijama.

S obzirom na "turbulentan" period Živadinovićevog upravljanja, pitanje je šta će promeniti nova v. d. direktora, ali to nije još poznato, jer redakcija Južnih vesti nije stupila u kontakt sa njom. Iz njenog kabineta rekli su da će se javiti, ali do zaključenja teksta nije bilo javljanja i izjave.

Inače, ime nove v. d. direktora dospelo u je žižu javnosti 2020. godine kada je lekar i uzbunjivač Miodrag Branković tvrdio da su njega i njegovu suprugu zbog komentarisanja stanja u Hitnoj pomoći ispod teksta Južnih vesti prijavili tadašnja zamenica direktora Radivojević i glavni tehničar, zbog čega mu je i kasnije prećeno otkazom, kako je sam izjavio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslava

    22:26 // 19. 3. 2023.

    I.ppsle.tri meseca direktovanja nove direktorke, situacija jos gora... tamo bre kao na livadu.... stopirala uzbunjivaca jer mu dala.da nju vozi i mlati dnevnice, al zato se svi ostali pobunili... napravila sebi ugodan tretman i zabole je uvo i za zaposlene a bogami i za pacijente... jadni mi...

  • Radoznala

    07:33 // 24. 1. 2023.

    A kad će Jerkan?
    I on je penzioner godinama.

    • Milena Popović

      10:31 // 24. 1. 2023.

      Za Milorada Jerkana nema zakon. On je izvan svih zakona. Zakon jasno kaže 65 godina i penzija!!! Iskreno se nadam da će prevladati zdrav razum i da će neko konačno skloniti sve penzionere sa svojom svitom sa rukovodećih mesta u Niškom Domu zdravlja.

    • Ona

      16:29 // 24. 1. 2023.

      Samo još nešto da završi

  • DD

    02:53 // 24. 1. 2023.

    Kada će smena direktora "Univerzitetskog" KC Niš?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: