Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 13. 4. 2018.

| Društvo

Direktor niškog Aerodroma nije bio pozvan na sastanak o Aerodromu

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
đurđanović
Da je bio pozvan, da li bi govorio ili bi ponovo branio aerodrom ćutanjem?; foto: S. M.

Iako je sudbina Aerodroma “Konstantin Veliki” bila jedna od glavnih tema sastanka održanog u Nišu, koji je inicirala ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, na njemu nije bio direktor ovog javnog preduzeća Vladica Đurđanović. On kaže da nije ni bio pozvan, a u Ministarstvu saobraćaja kažu da je Đurđanovića trebalo da pozove gradska vlast.

Predsednici niških opština, članovi Gradskog veća, gradonačelnik Niša sa zamenikom, predsednik Skupštine, pomoćnici i saradnici gradske vlasti sa jedne strane stola i ministarka Mihajlovićeva, sa svojim saradnicama sa druge strane, 3. aprila u Gradskoj kući razgovarali su o razlozima zašto niška vazdušna luka treba da bude poklonjena Državi.

Međutim, fotelje za prvog čoveka niškog aerodroma, na pomenutom sastanku, nije bilo. On kaže da ga niko nije zvao.

Sastanku u Gradskoj kući nisam prisustvovao, jer nisam bio pozvan - bio je kratak Đurđanović.

U Ministarstvu saobraćaja, u ne baš najjasnijem odgovoru, ističu da je Đurđanović na sastancima u Beogradu rešio da o aerodromu odlučuje gradska vlast, pa kako kažu, na zasedanje u Nišu nije bio pozvan "najverovatno iz razloga njegove nadležnosti".

Kad je reč o sastanku održanom prošle sedmice u Nišu, o prisutnim predstavnicima ispred Niša odlučuje Grad, odnosno Gradsko veće. S obzirom na to da je, između ostalih tema, bila i budući vlasnički status aerodroma, ukoliko direktor JP koje je operater na aerodromu nije pozvan, pretpostavljamo da je to upravo iz razloga njegove nadležnosti - rekli su u Ministarstvu.

Novinari Južnih vesti zasad nisu dobili odgovor iz Kabineta gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, zašto Đurđanoviću nije bio upućen poziv.

Inače, na sastanak u Ministarstvu, koji se održao 28. februara, a na kome se odlučivalo o budućnosti niške vazdušne luke, direktor Vladica Đurđanović bio je pozvan, ali kako je sam rekao, tada nije ništa govorio.

Podsetimo, iznenada i bez jasnog objašnjenja Gradsko veće Niša je odlučilo da pokloni Aerodrom "Konstantin Veliki" Državi, za šta je gradonačelnik Darko Bulatović okrivio bivšu vlast, a ministarka saobraćaja i potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je rekla da je to zato što Grad Niš nema dovoljno para da ga razvija i pokušala je da "uteši" Nišlije izjavom da "niko neće da uprti na leđa aerodrom i odnese ga iz Niša".

Inače, Zoranu Mihajlović su na ulazu u Gradsku kuću izviždali građani nezadovoljni odlukom Gradskog veća da pokloni aerodrom Državi.

Protesti zbog ovog gorućeg pitanja za Nišlije i dalje traju, a u danu kada su odbornici otkazali sednicu na kojoj je trebalo da se diskutuje o ovoj temi, građani su sami izglasali da aerodrom ne daju Državi.

Zbog bure u javnosti koju je podigla ova odluka gradskih vlasti, dolazak u Niš je najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goga

    15:04 // 14. 4. 2018.

    Niš vodi invalidski penzioner sa Kosova, konju rep da iščupa. Ako nam je...:(

    • Jovan

      18:28 // 14. 4. 2018.

      Draga moja Goga kamo srece da nam Nis vodi kosovar, nazalost Nis nam vodi rodjeni Crnogorac iz Podgorice, vidi sajt Grada Nisa.

  • Duh

    22:15 // 13. 4. 2018.

    Od ovakog uspesnog aeodroma ima da napravite aeodrom kao sto je nekada bio! Sramota ljudi. Dokle vise ovako? Nije ni cudo sto nas niko neceni kada mi necenimo svoje. Ovaj aeodrom je nada za sve nas ali resili da ga uzmu i tacka.

  • aleksic

    20:56 // 13. 4. 2018.

    https://tangosix.rs/2018/10/04/kolumna-alena-scurica-kome-zasto-smeta-nis/

    • Dzoni

      03:38 // 14. 4. 2018.

      Ovu stručnu analizu bi trebao svaki Nislija i ostali gradjani Srbije da pročitaju, da bi shvatili da trenutnu vlast ne interesuje narod već isključivo lični interes pojedinaca u vrhu vrasti. Pa Nišlije na sledećim izborima ponovo glasajte za beograd i šačicu ljudi koji nas vode u propast .

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: