Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 26. 12. 2019.

| Društvo

Direktor radnicima koji se žale zbog kašnjenja plata poručio da zgrada Kliničkog ima dva izlaza

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
Kome se ne sviđa, izlaz je kod starog i novog Kliničkog centra - poručio Radovanović; Foto: JV/V. Milić

Već godinu dana zaposleni po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u Kliničkom centru u Nišu ne primaju plate redovno, a tvrde i da nemaju pravo na godišnji odmor i bolovanje. Umesto da im odgovori kada će biti plaćeni za svoj rad, direktor Zoran Radovanović u TV emisiji "Između redova" poručio im je da zgrada KC ima dva izlaza, da radnici znaju gde su i da mogu da odu ako su nezadovoljni.

Kako su počeli godinu, tako će je radnici na PP poslovima u Kliničkom centru i završiti - pitanjem kada će primiti platu. I novinari Južnih vesti su još pre nedelju dana to pitali Upravu preko zvaničnog mejla, ali odgovora nema. Ništa o tome, kako je rekao, ne zna ni njihov predstavnik, predsednik Sindikata "Nezavisnost" Miodrag Stojković.

Odgovor je potražio i gledalac emisije "Između redova" na TV Belami, u kojoj je gost bio direktor Zoran Radovanović.

Kada će radnici na PP ugovoru koji rade, a ima ih dosta u Kliničkom centru, primiti drugi deo plate za oktobar mesec i šta će biti sa njima? Ti ljudi rade kao u najam, primaju 24.000 i 25.000 dinara. Dobro čujte, državo, da radnici na PP ugovoru u KC Niš nemaju godišnji odmor, nemaju pravo na bolovanje - rekao je građanin u programu.

Direktor Radovanović do sada mesecima nije odgovarao na slična pitanja radnika, koja su mu uputili i novinari Južnih vesti.

I u programu ga je ovo pitanje naljutilo, a umesto preciznih odgovora, imao je više poruka za radnike na PP ugovoru, od kojih su se sve svodile na to da oni mogu da odu iz Kliničkog centra ako su nezadovoljni.

Skoro 9 miliona dinara mesečno, puta 12 meseci je 100 miliona dinara, KC daje tim ljudima koji rade kod nas. Vrlo je jednostavno, ako postoji problem mogu da kažu meni, a ako im nije u redu mogu da idu napolje sutra, nije problem. Mi smo plaćali sve što smo plaćali, ako kasnimo, kasnimo jer njima obezbeđuje KC novac iz sopstvenih sredstava. Oni su tu jer mi mislimo da treba da budu tu. Ako oni misle da ne treba da budu tu, što se mene tiče, znamo svi da postoje dva izlaza, iz pravca Zetske i iz pravca Kliničkog centra novog, prema tome taj deo je vrlo lako rešiv - odgovorio je Radovanović.

Tvrdi da radnici mogu da koriste godišnji odmor, kao i da je kašnjenje na koje se mesecima žale - polovina plate i da je tako jer KC nije imao para. Takođe je rekao da on odlično zna koliko radnici koji su na privremeno-povremenim poslovima rade i ponovio da mogu da nađu i neki drugi posao, jer imaju odlične reference iz Kliničkog centra, pa mogu da se zaposle gde god žele.

Gospodin neka dođe kod mene da mi objasni tačno o kome se radi da mu izvučem radnu listu. Za svakog od njih izvlačim radne liste mesečno da pokažem koliko su radili i koliko nisu radili - poručio je Radovanović.

Radnici koji su gledali njegovo gostovanje su ogorčeni i kažu da platu čekaju od oktobra i traže da konačno reši problem, koji je počeo početkom godine. To što plate skoro godinu dana ne primaju redovno zaposleni povezuju sa tim što upravo tada prestaje naplata parkiranja u krugu starog Kliničkog centra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladan manojlovic

    18:51 // 25. 3. 2020.

    Poštovanje svima.koji pročitaju... svi znamo da je teško vreme..svuda u svetu inače sam bivši radnik,kliničkog centra niš..dobrovoljno se javljam ako je moguće da se vratim u KC.NIŠ. DA SVOJIM KOLEGA POMOGNEM U OVOJ TEŠKU SITUACIJU.PRIMANJA ME NEINTERESUJU.NOVAC BI IŠAO U HUMANITARNE SVRHE ZA NABAVKU LEKOVA I DRUGIH POTREBNIH SRESTAVA.

  • Pravda

    11:38 // 29. 12. 2019.

    Svi ti direktori nacelnici sekretari to su oni koji su zbog nas gradjana na funkcijama MI GRADJANI smo glasajuci NjIMA TO OMOGUCILI nisu oni to zato sto je sudbina tako htela ili zato sto su sa posebnim kvalitetima naprotiv medju njima su oni koji su tek zavrsili neke privatne fakultete i koji su na pocetku obecali da ce raditi za dobrobit glasaca gradjana kada se docepaju funkcije sve to zaborave

  • igor

    19:11 // 28. 12. 2019.

    Klasicna SNSovska demagogija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: