Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:57, 21. 3. 2017.

| Društvo

Direktor škole “Mija Stanimirović” bira novinare sa kojima razgovara

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Aleksandar Veljković direktor ETŠ "Mija Stanimirović"
Ne odgovara na pitanja Južnih vesti; Foto: JV

Aleksandar Veljković direktor Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” u Nišu, nije želeo da razgovara o uspehu đaka Đorđa Petrovića na informatičkom takmičenju za učenike srednjih škola “RAF Challenge 2017”, kao ni o nagradi koju je sama škola dobila. Kako je naveo, razlog je što su Južne vesti ranije pisale o porodičnom zapošljavanju u školi kojom upravlja.

Veljković je bio revoltiran zbog ranijeg pisanja Južnih vesti o nepotizmu i korupciji u školi u kojoj je on direktor. Čak iako su mu novinari jasno skrenuli pažnju na šta bi se odnosio njegov komentar, on je insistirao da ne želi da razgovara, osim sa jednom koleginicom koja više ne radi u Južnim vestima, a sa kojom je ranije sarađivao.

Izvinjavam se stvarno, sa Južnim vestima sam raskrstio zbog mnogo laži, jedino sam se vašoj koleginici javljao, a sad neću ni njoj. Zadnji put me i ona izlagala da Peđa (prim. aut. glavni i odgovorni urednik Predrag Blagojević) više neće da me tura tamo i da piše razne laži, kako sam smenjen, kako treba budem smenjen. A nije pogledao da je za mene potpuno drugačija priča - kazao je Veljković.

On je dodao da informacije o takmičenju možemo da dobijemo od “RAF fakulteta”, a ne i od njega.

Sa velikim žaljenjem moram da konstantujem da ne mogu stvarno sa Južnim vestima da sarađujem. Kao neko ko 15 godina vodi školu, jedini greh imam što sam primio rođeno dete pre 7 godina i još me ne ostavlja na miru - dodao je Veljković.

Podsetimo da je Veljkovićevu smenu zbog toga što je na sporan način zaposlio ćerku i zeta u ETŠ "Mija Stanimirović" tražila Agencija za borbu protiv korupcije, kao i poništenje spornih ugovora o radu sa onima koje je primio da rade u školi. Kako su tada naveli u odluci, Veljković je ugovor o angažovanju ćerke sa njom potpisao februara 2011, a sa zetom aprila 2013. godine.

Međutim, odluku o poništenju spornih ugovora o radu ali i smeni direktora Veljkovića nisu spovedene, zbog toga što, kako su tada objasnili, Agencija nema mehanizme kojom bi ih sprovela, iako joj je dato ovlašćenje da utvrđuje da li je neko u sukobu interesa i da po potrebi preduzima i mere kojima bi kaznila počinioca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zaratustra

    21:29 // 27. 3. 2017.

    Tipična polupismena fizionomija, u skladu sa načinom izražavanja. Naravno, u postavljen je za direktora obrazovne institucije.

  • Misa

    12:05 // 22. 3. 2017.

    Podrska za Acu! Od neugledne skole, stvorio je skolu za primer.
    Bivsi ucenik.

  • BRUKA I SRAMOTA

    10:40 // 22. 3. 2017.

    Kako se izražava ovaj direktor "("izlagao me,neće da me tura")? Je l' ovo vokabular jednog intelektualca?
    Treba biti smenjen....nije škola njegova dedovina.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: