Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 21. 1. 2015.

| Društvo

Direktor "Vodovoda" napao upravnika?

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
vlasotince.jpg
Pozadina sukoba nije politička, tvrdi aktuelni direktor; Vlasotince

Dok upravnik fabrike vode “Nerezine” u Vlasotincu Goran Mitrović tvrdi da ga je ošamario direktor Bora Stojiljković, od koga je potražio obrazloženje za svoju smenu, Stojiljković to negira i navodi da je Mitrović u njegovu kancelariju došao pijan.

Prema rečima Mitrovića, koji je upravnik fabrike u sastavu JKP “Vodovod” i nekadašnji direktor ovog preduzeća, do incidenta je došlo kada je u ponedeljak oko 14.20 posetio v.d. direktora “Vodovoda” Boru Stojiljkovića kako bi saznao zašto je razrešen, nakon nekoliko rešenja o premeštaju na druga radna mesta. 2 Goran Mitrović tvrdi da je fizički napadnut

Kako nisam dobio obrazloženje, krenuo sam ka izlazu, ali je direkor skočio sa stolice, uhvatio me za mišice i gurao me, a potom mi je opalio šamar. Od siline udara pao sam na prag između njegove i kancelarije sekretarice. Nastavio je da viče, pa sam se od straha sakrio u drugoj kancelariji. To je videlo 6 svedoka i nadam se da će svedočiti u policiji - priča Mitrović, koji je od 1991. do 2009. godine bio generalni direktor “Vodovoda”.

Sa druge strane, Bora Stojiljković, aktuelni direktor "Vodovoda“, negira da je udario potčinjenog za koga tvrdi da je bio pijan.

Ušao je u kancelariju nenajavljeno, bacio mi rešenje u lice i rekao da mogu da se slikam sa njim. Bio je vidno pijan. Zamolio sam ga da napusti kancelariju, što on nije učinio. Nikakvog sukoba između mene i njega nije bilo, nisam ga udario, a tu su bili i svedoci koji su to potvrdili juče u policiji - kaže Stojiljković.

3 Stojiljković negira optužbe prethodnikaOn dodaje da je u firmi, kada je postavljen za direktora, zatekao haos i 9 neisplaćenih zarada.

Na licu upravnika koji tvrdi da je napadnut nema vidljivih povreda, a u lekarskom nalazu piše da je bio uznemiren i primio injekciju za ublažavanje stresa i bolova.

Lekar Hitne službe u Domu zdravlja u Vlasotincu Dragan Spasić tvrdi, takođe, da je Mitrović bio pijan.

Bio je uznemiren i pod dejstvom alkohola. EKG nalaz je bio uredan. Poslao sam ga za Leskovac da mu urade alko-test jer u Vlasotincu to ne radimo. Oni mu nisu uradili taj test, a napisali su i identičan lekarski nalaz - priča Spasić za Južne vesti.

Iako se sukobu daje politička konotacija, ovde nije reč o tome, tvrdi Stojiljković.

Čovek je svakog dana alkoholisan, a vodom iz fabrike se svakodnevno snabdeva 20.000 žitelja Vlasotinca i okoline i smatrao sam da on nije adekvatna osoba za taj posao. To je jedini razlog za njegovu smenu - naglašava Stojiljković.

Za dve i po godine sastav vladajuće koalicije u Vlasotincu menjao se 7 puta, pa je pri tom dolazilo i do promena direktora u opštinskim preduzećima. Bora Stojiljković je u direktorsku fotelju seo krajem prošle godine, kada je iz vlasti izbačena SPS i jedno krilo SNS-a, a na njihova mesta došla stranka Borisa Tadića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: