Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:02, 12. 7. 2018.

| Društvo

Direktor vranjske bolnice podnosi ostavku

Autor:I. M. Izvor:Južne vesti, Vranje news
velickovic
Veličković kaže da je ostavku podneo iz zdravstvenih razloga; foto: I. M.

Iako je Dragan Veličković, direktor vranjskog Zdravstvenog centra, za Vranje news potvrdio je da je podneo ostavku, njegova ostavka nije, kako saznajemo, formalno pravno zavedena. Njegov skoro dvogodišnji mandat obeležile su brojne afere, a neke od njih su dobile i sudski epilog.

Kako je iz više izvora potvrđeno Južnim vestima, Veličković je od ponedeljka na godišnjem odmoru, a u međuvremenu je ovlastio pravnicu Lidiju Stojković da upravlja najvećom zdravstvenom ustanovom u Pčinjskom okrugu. Inače, za Vranje news je izjavio da je ostavku podneo iz zdravstvenih razloga i to ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Kao Veličkovićev mogući naslednik pominje se doktorka Ljiljana Antić, upravnica Bolnice i članica Saveta za zdravstvo SNS-a. Ona nije želela ni da potvrdi, niti da demantuje da bi trebalo da ona bude prva žena na čelu vranjskog Zdravstvenog centra.

Ne mogu ništa da komentarišem. Ja nemam nikakvu zvaničnu potvrdu – bila je kratka Ljiljana Antić.

Veličković je za v. d. direktora imenovan u novembru 2016. godine i tada je najavio velike reforme u zdravstvu u smislu odnosa prema pacijentima. Ipak, njegovo rukovođenje pratile su brojne afere sa smrtnim ishodima, od kojih su neke završile i pred sudom.

"Crna serija" je krenula u januaru prošle godine kada je pacijent Goran Mitić nastradao posle ispadanja iz sanitetskog vozila prilikom preticanja na auto-putu. Ubrzo je porodica preminule Vranjanke Vesne Simović za njenu smrt na umrlicama izlepljenim po gradu okrivila dežurnu ekipu Hitne pomoći ,a javnost je potresla i smrt ploda pacijentkinje Jelene Ivanović pre porođaja.

Prema podacima Narodne banke Srbije vranjski Zdravstveni centar je trenutno u blokadi oko 290 miliona dinara i ukupno je račun blokiran 803 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lekar na stazu

    17:55 // 21. 7. 2018.

    Crno nam se pise sa doticnom gospojom. Ko sto najstariji topalovic u testamentu rece rece. Deco moja ko je vas poznavao ni pakao mu tesko nece pasti.

  • Vranjanac

    19:43 // 13. 7. 2018.

    Velickovicu objasni gradjanima Vranja zasto se obustavlja izgradnja hiruskog bloka za koji si tvrdio da ce biti zavrsen do septembra. Ko ce biti za to odgovoran tvoji predhodnici ili tvoji naslednici.

  • Nezavisni lekar

    11:12 // 13. 7. 2018.

    Epa to, da je članica Saveta za zdravstvo SNS-a, joj je daleko najveća i najjača preporuka za mesto direktora. Sve ostalo uopšte nije ni važno, a ni bitno !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: