Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:52, 7. 4. 2014.

| Društvo

"Direktori se možda plaše"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti

"15 minuta" - Aleksandar Veljković

I pored toga što su niškim školama stigle uplate za pokrivanje određenih troškova, nastavu i poslovanje u njima i dalje otežavaju nedostatak telefonske veze i interneta, kaže direktor ETŠ "Mija Stanimirović" Aleksandar Veljković.

Na pitanje zašto nisu svi direktori škola ukazivali na blokirane račune iako je finansijska situacija u školama loša još od prošle godine, Veljković je, gostujući u emisiji "15 minuta", odgovorio da razlog tome može biti njihov strah.

-  Možda se plaše. Neko se plaši neke političke opcije, neko se plaši Školske uprave, neko se plaši ministra, doći će ponovo na crtu. Svi su pomalo u takvim slučajevima oprezni. "Pa što baš ja da kažem?" Ja se ničega ne plašim, ja nikoga ne vređam - rekao je Veljković.

Kako je istakao, nada se da će grad naći rešenje za ovu situaciju. Dug škole "Mija Stanimirović", prema rečima direktora, trenutno iznosi između 12 i 13 miliona dinara, od čega su 4 miliona potraživanja za struju.

- Gradska priča je takva da je priliv sredstava mali. I ja u to neograničeno verujem. Ali postavlja se pitanje kome trebaju ove škole. Nadam se da će grad naći mogućnosti da nam izmiri dugovanja do kraja 2013. i da ćemo uspeti da dobijemo ponovo telefone i da prorade ADSL, "svičovi" i ruteri, jer bez toga ne možemo - kaže Veljković.

Na pitanje ko je odgovoran za finansijsku krizu u školama, on je odgovorio:

- Odazivajući se na Vaš ljubazan poziv, dao sam sebi zadatak da neću nikoga pljuvati. Pa valjda gradska struktura, ko bi drugi bio odgovoran?! - rekao je Veljković.

U emisiji "15 minuta" možete čuti i kako se sve ovo odražava na đake, koliko trenutnu situaciju pogoršavaju utuženja nastavnika za jubilarne nagrade i čime Veljković pravda to što je u svojoj školi zaposlio ćerku i zeta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hedonist

    09:12 // 8. 4. 2014.

    direktore,sve ste objasnili potanko,i potpuno ste u pravu!rec"MOZDA" je suvisna,oni se zaista plase!

  • n n

    23:46 // 7. 4. 2014.

    Da li preds. Odbora za imenovanje, Dejan Jovanovic, svojom izjavom o direktorima škola kao "manipulatorima" želi da prikrije blizu 800mil.din dugovanje grada školama?Da. "Da li nam trebaju škole?"

  • Ajmo legalisti

    23:02 // 7. 4. 2014.

    Direktori se plaše,da! Koga i zbog čega? Onih koji su ih tu i postavili,sigurno ne školskih odbora.Recite više imena i prezimena koja svi u školstvu Niša znaju,gospodare sudbina svih prosvetara u Nišu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: