Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

01:59, 24. 6. 2010.

| Društvo

Direktori umesto plata dobili lokale

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Graditelj, upravna zgrada

Na protesnom sastanku 150 radnika leskovačkog Građevinskog kombinata "Graditelj" zatražilo je hitno pokretanje postupka po krivičnoj prijavi koju su davno podneli protiv rukovodstva zbog zloupotrebe službenog položaja.

Radnici su na sastanku, u mučnoj atmosferi, ponovili ono što je davno rečeno: tridesetak lokala na najatraktivnijim mestima u Leskovcu i drugim gradovima širom Srbije podeljeni su direktorima, ali i njihovim najbližim saradnicima.

Dragan Đikić, jedan od nezadovoljnih radnika, kaže da su o svemu detaljno informisali nadležne državne organe, ali da ništa nije učinjeno kako bi se utvrdila puna istina.

- Svaki direktor je uzeo po neki lokal, a radnici su ostali bez zarada i doprinosa fondovima PIO i zdravstvenog osiguranja – kaže Đikić, dodajući da su mnogi očajni i da žive u bedi.

U ovoj kompaniji početkom 2000. godine radilo je oko 1.000 radnika, a sada je na spisku zaposlenih 180 lica, koja vode sudski spor za nadoknadu štete, dok firmi preti stečaj.

Očajni radnici "Graditelja" podsećaju da su tražili i zaštitu sindikata, a u krivičnoj prijavi naveli da je Upravni odbor još 17. septembra 2004. godine doneo odluku da se "preostalim radnicima, umesto zaostalih zarada, za period od 2. maja 2002. do 31. avgusta 2007. godine, podele lokali!".

Takođe, čulo na protestu radnika, procenjivanje vrednosti lokala obavljena je po krajnje sumnjim kriterijumima, jer su vrednovani po cenama iz 2002. godine kako bi taj iznos bio jednak nadoknadama koje bi rukovodioci trebalo da dobiju od svoje firme.

Leskovačka Gradjevinska komapnija "Graditelj" u nekadašnjoj Jugoslaviji slovila je za prvorazrednu neimarsku firmu, jer su njeno delo mnogi objekti podignuti širom zemlje, a sada joj preti definitivni nestanak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: