Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:16, 17. 4. 2015.

| Društvo

Direktorka Biblioteke zaposlila supruga kao knjižara

Autor:Dragan Marinković, Sanja JanačkovićIzvor:Južne vesti
biblioteka-surdulica-1.jpg
Direktorkin suprug zaposlen već 7 meseci; Ilustracija

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović još pre 2 godine zapretio je smenom direktorki leskovačke Biblioteke, upozoravajući tada na nepotizam jer mu je ona tražila da zaposli svog supruga.

Ipak, i pored ovakvog stava gradonačelnika, Svetlana Veličkovski zaposlila je muža kao knjižara u ovoj ustanovi kulture.

Supruga direktorke Veličkovski nismo zatekli na radnom mestu jer radi u popodnevnoj smeni, ali da je on zaposlen potvrdile su nam i njegove kolege.

Marjan Veličkovski, suprug direktorke Narodne bilbioteke „Radoje Domanović“ već 7 meseci radi u isturenom odeljenju ove kulturne ustanove u Grdelici kao bibliotekar. Zaposlen je na određeno vreme, a prvi ugovor je potpisala lično njegova supruga i to na 3 meseca - potvrdio nam je njegov kolega iz prve smene Živojin Milenković.

Direktorka Svetlana Veličkovski odbila je da razgovara  sa novinarom Južnih vestina na ovu temu. 2 Direktorka Svetlana Veličkovski

Pitajte da li tu ima sukoba interesa onog ko vam je dojavio ovu informaciju - kazala je kratko Svetlana Veličkovski i spustila slušalicu.

Ona više nije odgovarala na naše pozive, a ostali smo uskraćeni za odgovore koliko zapravo Narodna biblioteka u Leskovcu ima zaposlenih i da li u isturenom odeljenju u Grdelici ima potrebe za još jednim radnikom.

Podsećanja radi, novembra 2013. godine, gradonačelnik Goran Cvetanović izjavio je da će pokrenuti inicijativu za smenu direktorke gradske biblioteke Svetlane Veličkovski jer je smatrao da direktorka nije dobro radila svoj posao i još tada novinarima ukazao na pokušaj nepotizma same Veličkovske, o čemu je pisao čak i Dojče vele.

Poštujem samo one koji znaju da rade. Direktorica se nije snašla u nekim situacijama, a prošle nedelje je tražila da joj se zaposli suprug. Mnogo grešaka u malom prostoru. S obzirom da je ona član partije kojoj pripadam, prvo pokazujem u sopstvenom dvorištu kako treba da se ponaša - kazao je tada Cvetanović za portal Jugmedia.

Da li je gradonačelnik zapravo znao da je Veličkovska, inače kadar SNS-a čiji je on predsednik u Leskovcu, i pored njegovog negodovanja zaposlila svog supruga u ustanovi kojom rukovodi, nismo uspeli da saznamo.

U kabinetu prvog čoveka grada nam je rečeno da je “on danas van Leskovca i da će mu preneti informaciju o zaposlenju supruga direktorke bilblioteke”.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stevan

    12:40 // 18. 4. 2015.

    Pa tako i treba sigurno nece mene da zaposli nit me zna nit me poznaje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: