Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 5. 12. 2022.

Direktorka USAID-a za Evropu i Evroaziju: Srbija će biti nezavisnija kad bude manje zavisila od Rusije i njenih energenata

meki (1) Sloboda izbora je važna; Foto: JV

Sloboda izbora je važna, kako u energetici, tako i u medijima, to je ključ demokratije, navodi direktora USAID-a za Evropu i Evroaziju Erin Meki, pa zato zaključuje da Srbija treba energente da nabavlja ne samo od Rusije i da će tako biti nezavisnija. Pored pune povezanosti sa Zapadom, navodi da je važno da građani “nateraju” institucije da rade svoj posao, a najavljuje i novi projekat u kojem će USAID pomoći - veća kontrola srpskih javnih nabavki.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Grunf

    12:47 // 5. 12. 2022.

    Mozda gospodža ima novu tehnologiju mešanja vazduha i zemlje a kao konačni produkt ispadaju gas i nafta, ko vas ne zna skupo će ga koštati vaši saveti.

  • Nislija

    12:59 // 5. 12. 2022.

    Ali je sasvim OK da budemo zavisni od USA, USAID-a i ostalih zapadnih zemalja i organizacija...

  • Раде

    13:20 // 5. 12. 2022.

    Juzne vesti=NVO

  • Drda

    13:36 // 5. 12. 2022.

    Sledeca faza bice da nam odredjuju koju hranu mozemo da jedemo a ciju ne smemo. Vec nam odredjuju koje medije mozemo da gledamo, koju energiju smemo da koristimo, cije oruzje smemo da kupujemo Kao Sovjeti dizu zidove i ograde na svim granicama. Radja se novi totalitarizam i nacizam...

    • Miki

      14:28 // 5. 12. 2022.

      I najvažnije koje lekove i vakcine da uzimamo

  • Cica Flamingo

    15:19 // 5. 12. 2022.

    Kako to oni znaju bolje od nas, sta je za nas bolje i sta najbolje? Kako se nista nisu konsultovali 1999, nego su radili sta su hteli, i kako su hteli.......! Sta ako mi uopste ne zelimo da bydemo nezavisni od Rusije? Sta onda? Pa, valjda treba da nas pitaju sta zelimo? Ili ne? Iskljyciva nametljivost, kao takva, do pretnji, ycena u kazni. Eto, to je to!!!

    .

  • Dragan Nikolić

    23:01 // 5. 12. 2022.

    Možda je trebalo voditelju da obezbedite prevodioca, pa da intervju bude malo detaljniji? Čisto ideja za sledeći put.

  • Gaga

    16:38 // 6. 12. 2022.

    A od koga ce onda da zavisi...kad bude nezavisna?

  • Borko

    14:48 // 7. 12. 2022.

    A kako stoje stvari sa osiromašenim uranijumom i njegovim uticajem na viešestruko povećanje broja obolelih od raka u Srbiji?

  • Borko

    14:57 // 7. 12. 2022.

    Rusi nikada u istoriji nisu bili neprijatelji Srba i Srbije. Rusi nas nikada nisu bombaroval za razliku od Amerianaca ("saveznička bombardovanja" 1944. i NATO agresija 1999. godine (osiromašeni uranijum, kasetne bombe, sankcije,...) i otimanje KiM-a).

  • Vlajko

    07:22 // 11. 12. 2022.

    Srbija i ostale male zemlje biće nezavisnije kada Amerika,Engleska i ostala belosvetska bulumenta prestanu da izigravaju policajce i gospodare.Vekovima smo učili da kao mali u Evropi živimo sa ostalim susedima kako tako....a onda ste se pojavili VI i počeli da nad držite predavanja o moralu ,ljudskosti i novom poretku.POGLEDAJ DOM SVOJ MILOSRDNI ANĐELE PA ONDA DELI LEKCIJE.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: