Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 7. 6. 2021.

| Društvo

Direktorka škole u Blacu optužuje kolegu da je zloupotrebio podatke, on ukazuje na mobing i politički progon

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Lapčević
Branimir Lapčević tvrdi da trpi mobing zbog različitog mišljenja; Foto: lj. M.

Zbog sumnje da je tokom maja ove godine neovlašćeno prikazivao i davao podatke pojedinih radnika Osnovne škole "Stojan Novaković" u Blaca, a koji su kasnije objavljivani na internet portalima i društvenim mrežama, pokrenut je disciplinski postupak protiv Branimira Lapčevića, nastavnika matematike. Iako Lapčević tvrdi da on to nije uradio i da za takve sumnje u školi nemaju nikakav dokaz, te da se radi o mobingu jer je postao član pokreta Dveri u ovoj opštini, direktorka škole Marija Ćurčić kaže da će već na sledećem ročištu potkrepiti svoje sumnje i dokazima.

Lapčević je već desetak godina zaposlen na neodređeno u ovoj školi i naglašava da je početak njegovih problema i nesuglasica počeo krajem 2020. godine kada kao član školskog odbora nije glasao za smenu tadašnje direktorke, a nastavljeni kada se od skora uključio u aktuelna politička dešavanja i postao član Dveri u Blacu.

Pritisci, pretnje na dnevnom nivou i mobing novog rukovodstva počinje nakon smene tadašnje direktorke Danijele Nikolić, odnosno dolaskom nove Marije Ćurčić. Kontrolisana su moja dokumenta, tražili da ponovo nosim lekarska uverenja, a iako radim već skoro 9 godina u matičnoj školi od septembra sam dobio aneks ugovora da časove držim u isturenom odeljenju u selu Barbatovac. Već sam svoja prava zatražio na sudu – priča Lapčević.

On negira da je zloupotrebljavao na bilo koji način podatke o zaposlenima u školi i da kao pedagog nikada nije dozvoljavao upliv politike na radnom mestu i u kolektivu.

Ja do skora nisam bio član ni jedne stranke, a za vreme dok se na čelu škole nalazila prethodna direktorka bio sam jedan od aktivnijih nosilaca rada škole i upućen u gotovo sve aktivnosti u vezi nastave. Podaci za koje direktorka sumnja da sam objavio su javni i svako ko ih je tražio mogao je da ih dobije - kaže Lapčević.

Sa druge strane direktorka Ćurčić tvrdi da je Lapčević zloupotrebio podatke zaposlenih i da za to ima dokaze, te da je pokrenut disciplinski postupak zbog toga, a da to nema veze sa njegovim političkim delovanjem ili bilo kakvim ličnim stvarima.

On je objavama na Fejsbuk stranicama i nekim portalima pokušavao da diskredituje rad škole koja važi za jednu od uglednijih u ovom kraju. Ja kao direktor moram da zaštitim kolektiv, videćemo koja će odluka biti doneta na kraju postupka koji je u toku - ističe Ćurčić.

Podseća i da je Lapčević bio njen protivkandidat za izbor direktora škole na kome je pobedila ubedljivom većinom glasova zaposlenih radnika sa 98 u odnosu na njegovih 12, te da je i to doprinelo njegovom nezadovoljstvu i aktivnostima koji nisu u interesu škole i kolektiva.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ana

    16:06 // 7. 6. 2021.

    Smesna ova Marija...crno joj se pise, polako samo. Olos mozes biti kad hoces, a trebas biti COVEK!

  • Insajder

    15:01 // 7. 6. 2021.

    Niko ne diskredituje ovu školu više od sadašnje direktorke!

  • Sindikat

    13:13 // 7. 6. 2021.

    Pa gde je sindikat da zastiti radnika?
    Sindikalci samo primaju nadoknadu od 12 posto na platu, slizali se sa direktorima a za radnike ih bas briga.
    I drugo, prosvetna inspekcija u nisavskom okrugu ne postoji, direktori mogu da rade sta hoce.

    • Mile

      14:33 // 7. 6. 2021.

      Tu inspekciju po promeni vlasti treba po hitnom postupku smeniti, da se dovedu ljudi koji ce da postuju zakon, a ne da peglaju brljotine partijskih direktora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: