Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 27. 5. 2015.

| Društvo

Direktorka sokobanjske bolnice smenjena zbog korupcije

Autor:M. Vučić, S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
490x370-ljiljana-isakovic.jpg
Zaposlila sina i ćerku u Bolnici (foto: rts.rs)

Nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije predložila razrešenje direktorke Sokobanjske bolnice Ljiljane Isaković zbog toga što je u toj ustanovi zaposlila ćerku i sina, Ministarstvo zdravlja je donelo rešenje o njenoj smeni.

Ministarstvo je o tome obavestilo Agenciju, ne precizirajući razloge za smenu Isakovićeve.

Međutim, iz Agencije podsećaju da su Ministarstvu krajem godine uputili inicijativu za razrešenje direktorke zbog toga što je svoju ćerku Jelenu Isaković zaposlila na neodređeno vreme kao pripravnika.

Potom je sa njom zaključila vansudsko poravnanje kojim je prihvaćenio da Jelena Isaković ovoj bolnici vraća dug po osnovu stipendiranja u iznosu od oko 300.000 dinara u 60 rata bez kamate - navodi se u saopštenju.

Na sličan način je, kako kažu u Agenciji, zaposlila i svog sina Nikolu sa kojim je sredinom 2012. godine zaključila ugovor o radu na neodređeno vreme.

O sukobima interesa koji je imala u ovim situacijama nije pismeno obavestila Ministarstvo ni Agenciju za borbu protiv korupcije, čime je prekršila zakon i “dovela u sumnju poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije”.

Inače, tri mandata bivše direktorke Ljiljane Isaković ostala su obeležena brojnim nepravilnostima i kršenjem zakona na šta su upozoravali uzbunjivači iz ove bolnice, optužujući je za korupciju i mobing, zbog čega je Agencija i donela preporuku za njeno razrešenje.

Poslednja u nizu afera desila se krajem godine kada je Ministarstvo zdravlja smenilo ceo Upravni odbor koji je tražio da Isakovićeva raspiše konkurs za novog direktora, jer joj je mandat istekao, a ona je uprkos tome ostala u direktorskoj fotelji.

​Ovaj tekst je nastao u okviru projekta Unapređenje mehanizama odgovornosti u javnim finansijama koji Program UN za razvoj (UNDP) sprovodi uz finansijsku podršku Vlade Švedske (SIDA) bavi se podrškom istraživačkim novinarima i neprofitnim organizacijama u “potrazi za informacijama” o potrošnji javnih sredstava u Republici Srbiji. Svi stavovi i mišljenja proistekli u tekstovima istraživačkih novinara ne predstavljaju nužno stavove UNDP ili Vlade Švedske.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • andjelko

    14:13 // 28. 5. 2015.

    fiktivna smena.žena je bila član svih vladajućih partija,a sada i SNS,protiv nje se vodi nekoliko krivičnih postupaka.neće vučić i lončar protiv svojih jer svoje se meso ne jede!

  • Andrija Radovic

    15:12 // 27. 5. 2015.

    Mozda je fiktivno smenjena. Npr. nije direktor bolnice, mozda je sada zamenik direktora i v.d. direktor (a pravi direktor nece jos biti odredjen) ili opet neki generalni sekretar ili slicno.

  • realno

    14:03 // 27. 5. 2015.

    sta se cudite, ona je barem smenjena, a sta je sa Aleksinackim zdravstvom i partijskim zaposljavanjem ? svi cute...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: