Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 25. 4. 2014.

| Društvo

Direktorka zaposlila ćerku u bolničkoj apoteci

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
dr-radmila-antonijevic.jpg
Antonijevićeva kaže da je sve urađeno po zakonu

Direktorka prokupačke Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ dr Radmila Antonijević zaposlila je kao farmaceuta u bolničkoj apoteci svoju ćerku Ivanu Antonijević.

Iako je to izazvalo negodovanje mnogih, Antonijevićeva kaže da je sve u skladu sa zakonom i da, bez obzira na rodbinske veze, zaposleni farmaceut zaslužuje da dobije posao.

- Ovoj ustanovi je neophodan farmaceut sa prosečnom ocenom 9,03 koliko Ivana ima, bez obzira na rodbinske veze - kratko je prokomentarisala direktorka dr Radmila Antonijević.

Ona kaže da je još polovinom septembra prošle godine Institut za javno zdravlje iz Niša tražio da se u bolničkoj apoteci uposli još jedan farmaceut, pa je taj zahtev ponovljen 21. marta ove godine.

U dokumentima koje su novinari imali na uvid stoji da je Ministarstvo zdravlja 25. marta donelo zaključak, koji je potpisala ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, da se na neodređeno vreme u bolničkoj apoteci uposli jedan farmaceut.

Kao obrazloženje za tu odluku se navodi da ova apoteka, koja je sastavni deo bolnice i u kojoj se lekovima i medicinskim materijalom snabdevaju sva bolnička odeljenja, ima samo jednog farmaceuta koji radi samo prepodne, dok je popodne apoteka zatvorena.

Ipak, Odredba kojom se obustavlja upošljavanje u javnom sektoru počela je da se primenjuje 7. decembra prošle godine, a Antonijevićeva (SPS) nije želela da dalje komentariše prijem svoje ćerke.

Ona je na ovu funkciju postavljena 25. decembra prošle godine, nakon smene dotadašnjeg direktora bolnice dr Dragana Dinića (URS) .

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    14:13 // 7. 5. 2014.

    I sve po zakonu... Za to sam prvi, ne bi bilo ove krvi da je bilo sve po zakonu! Vlast je vlast...

  • NisNislijama

    09:50 // 1. 5. 2014.

    Sve se plasim da je izasao konkurs a da neko od nase dece to nije video i konkurisao... Smesno je samo sto U OVOM GRADU SVAKO IMA PRVENSTVO SEM NAS, KOJI SMO ODRASLI I ISKOLOVALI SE U NJEMU !!!

    • petra

      22:15 // 1. 5. 2014.

      Nije pravedno da mesto rodjenja ili skolovanja bude presudan faktor prilikom zaposljavanja. To je ista diskriminacija kao i kada roditelj zaposli dete kod sebe. Bitna je zdrava konkurencija!

  • nepravda prema devojci

    23:44 // 29. 4. 2014.

    Tuzno je kada nekoga ne znate a komentarisete. Provlacite po novinama i generalizujete... Sistematizovano mesto, prosek i kvalitet. S druge strane "pravu profesorsku decu" ne smete ni da pomenete!!!

    • petra

      12:01 // 30. 4. 2014.

      Slazem se. Potpuna istina. Ima ih po fakuletima (saradnici i asistenti). Ko njima moze da bude protivkandidat?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: