Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:58, 1. 3. 2016.

| Društvo

Direktorka zaposlila ćerku, vlast odbija da je smeni

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
uranijapetrovic
Direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović; foto: rts.rs

I pored toga što je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da je direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović protivzakonito zaposlila u ovoj ustanovi svoju ćerku, ona je i dalje na tom mestu jer su odbornici u lokalnom parlamentu odbili da je smene.

Uranija Petrović je, kako se navodi u izveštaju Agencije, 2013. godine na određeno vreme zaposlila svoju ćerku Anđelku na odeljenju stomatologije, a da o tome nije obavestila Skupštinu opštine Kuršumlija niti Agenciju. 

Ona je u svom dopisu Agenciji između ostalog navela da je ćerku zaposlila “zbog povećanog obima posla, da je za prijem u radni odnos raspisan javni oglas, a s obzirom na to da je u evidenciji nezaposlenih jedino nezaposleno lice bila Anđelka Petrović, s njom je zaključen ugovor na određeno”.

Međutim, Agencija je utvrdila da je direktorka bila u sukobu interesa. 

Imenovana je na taj način, kao direktor Doma zdravlja, javni interes podredila privatnom i javnu funkciju iskoristila za sticanje pogodnosti za povezano lice (ćerku, prim.aut) čime je ugrozila i poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije - navodi se u izveštaju.

Petrovićeva je protiv ovog rešenja uložila žalbu, koja je odbijena kao neosnovana, a rešenje je postalo konačno juna 2015. godine.

Međutim, slučaj će dobiti sudski epilog jer je direktorka nakon toga podnela tužbu Upravnom sudu.


Vlast bolje poznaje lokalne prilike nego Agencija?

predsednik Predsednik Opštine Kuršumlija Radoljub Vidić; foto: kursumlija.orgUprkos preporuci Agencije, odbornici vladajuće većine u Skupštini Opštine Kuršumlija su odbili da je smene.

Predsednik ove opštine Radoljub Vidić (SNS) je nedavno za RTS izjavio da “njihovi odbornici bolje poznaju lokalne prilike od Agencije", te da je “kuršumlijski Dom zdravlja proglašen četvrtim u Srbiji po kvalitetu i prvim u regionu”.

Podsetimo, gotovo identičan slučaj se desio sredinom prošle godine kada su članovi skupštinskog Odbora za imenovanja odbili preporuku Agencije da smene direktora niškog Doma zdravlja Milorada Jerkana koji je u toj ustanovi bez konkursa zaposlio sina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • običan-g-

    20:40 // 2. 3. 2016.

    Direktorice ogromno nezadovoljstvo kolega vam je na poslu.Niko nikog ne može da gleda.smestanja.Ogovaranja.Na naj niži nivo.Takvim gestom ste dozvolili.spravom kolege vas ne poštuju.Kako nemaš nekog bliskog da vam ukaže da vrhunski grešiš.Grešiš na svim poljima.Razmisli.Čemu otkazi.čemu koleginica sa stažom 35g.u kućno.Ne uteruj kolegama strah.Nije vlast sila.nego plemenit.gest.

  • Zvezdana

    16:44 // 2. 3. 2016.

    Ako vlast nije umerena,ruši se sama od sebe.Elem zbog svojih krivica.sadašnja direktorica.doma.z.Kuršumlije.Ruši se.Domom.z.Kuršumlije.Treba žena Anđeo.Dr.Ljiljana.Arsenijević.

  • običan-g-

    14:45 // 2. 3. 2016.

    Dr Miki ne brini jedan od naj obrazovanijih,kolega je uz vas.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: