Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:42, 23. 3. 2021.

| Društvo

Direktorka leskovačkog Centra za stručno usavršavanje podnela ostavku, JS ulazi u gradsku vlast

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Centar za stručno usavršavanje Leskovac 2021
Fotelja Centra za koalicioni mir; foto: M. M/Južne vesti

Posle tri godine na mestu direktora Centra za stručno usavršavanje Emina Jovanović podnela je ostavku, saopštio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i dodao da će novi direktor biti neko iz Jedinstvene Srbije čije ime će biti poznato do sednice Skupštine zakazane za 31. mart. Iz Jedinstvene Srbije kažu da će se sve konkretno znati nakon skupštinskog zasedanja, a da do tada ne žele ništa da komentarišu.

Centar za stručno usavršavanje u Leskovcu postoji već 10 godina, a prema rečima sada već bivše direktorke, ove ustanova je i u 2020. godini dobro poslovala.

Poslednjih godina u Centru za stručno usavršavanje postignut je veliki napredak. Nadam se da ćete i dalje davati svoj doprinos razvoju ove ustanove i pored toga što ste podneli ostavku na ovu funkciju - rekao je Cvetanović.


Jedinstvena Srbija postaje deo gradske vlasti

Gradonačelnik Leskovca najavio je da će novi direktor Centra biti neko iz Jedinstvene Srbije, a ko će to biti, kako je rekao, znaće se na sednici Skupštine 31. marta.

Jedinstvena Srbija je već u koaliciji sa SPS-om, oni jesu kritički nastupali, ali su te njihove kritike bile na mestu. Mi smo se trudili da te njihove predloge i sugestije usaglasimo, što je vrlo važno. Naš cilj je da pružimo šansu svima, pogotovo mladim ljudima koji su svoje fakultetske diplome stekli sa najvećim prosekom - rekao je Cvetanović.

Iako je gradonačelnik ovom najavom obelodanio da će JS postati deo gradske vlasti, iz odbora Palmine stranke u Leskovcu nisu želeli da otkrivaju detalje.

Sve će se znati nakon skupštinskog zasedanja, tako da ćemo tek tada moći da pričamo konkretno - rečeno nam je iz leskovačkog odbora Jedinstvene Srbije.

Podsetimo, dok su pregovori u toku, nakon izbora je vlast u Leskovcu formirala koalicija oko SNS, zatim SPS i troje samostalnih poslanika, dok JS nastupa zajedno sa Grupom građana "Gojko Veličković" i oni zajedno imaju 9 predstavnika u lokalnom parlamentu.

*Napomena: Administrator sajta isključio je komentare na ovu vest nakon primećenog pojačanog organizovanog komentarisanja, takozvanog botovanja.

Podeli sa prijateljima
KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: