Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 25. 3. 2019.

| Društvo

Direktoru niške gimnazije francuski orden zbog dvojezičnog odeljenja

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Dodela ordena Marjan Mišić
Orden se dodeljuje za profesionalni doprinos širenju francuske kulture u svetu; Foto: V. Milić

Zbog nastave na francuskom jeziku u Gimnaziji "Svetozar Marković", gde već 10 godina postoji dvojezično odeljenje, direktor Marjan Mišić od ambasadora Francuske dobio je Orden Akademske palme u rangu Viteza.

S obzirom na to da se u svega osam škola u Nišavskom okrugu uči francuski jezik, Gimnazija "Svetozar Marković" svojim bilingvalnim odeljenjem prednjači u promociji ovog jezika, a samim tim i kulture Francuske. Dosad je nastavu i na francuskom, navode, slušalo oko 200 učenika. Gimnazija ceremonija Učenici priredili program na srpskom i engleskom jeziku, a obeležili i 65 godina postojanja Gimnazije; Foto: V. Milić

Ceremoniji obeležavanja prve decenije od kada je pokrenuto posebno odeljenje u niškoj gimnaziji prisustvovao je i ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni, koji je direktoru škole uručio orden sa tradicijom dužom od dva veka, koji se dodeljuje pojedincima za akademsko i profesionalno angažovanje i njihov doprinos uticaju Francuske u svetu.

Na čelu Gimnazije ste pokazali jednu energiju i dinamiku. Ovo odeljenje ne samo da povećava vidljivost Gimnazije u gradu i regionu, već razvija privatna i javna partnerstva i evropske programe, naročito Erazmus plus, kako bi se podržali pedagoški i inovativni programi. Činite sve što možete da promovišete dvojezičnu fracusko-srpsku nastavu, ubeđeni ste u pozitivan uticaj višejezičnosti na ustanovu i budući profesionalizam učenika - rekao je ambasador Mondolini.

Sam Mišić istakao je da je ovo priznanje značajno za školu, koja obeležava i 65 godina postojanja.

Ovo je izuzetno značajno institucionalno priznanje. Iako ga prima osoba na čelu institucije, ovo priznanje znači da su generacije ljudi poslednjih 10 godina predano radile na kvalitetu, prepoznatljivosti i na svemu ovome zbog čega mi sada primamo prizanje - rekao je direktor Mišić.

Gimnazija Svetozar Marković Učenici niške gimnazije konstantno nižu uspehe, a sada orden i za direktora; Foto: V. Milić Inače, direktor Marjan Mišić je, kako je navedeno na svečanosti škole, doktor nauka iz oblasti srpske i komparativne književnosti, a zvanje je stekao na Filozofskom fakultetu u Nišu. Radio je devet godina kao profesor srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji čiji je direktor postao krajem 2015.

Gimnazija "Svetozar Marković" ima i dvojezično odeljenje na engleskom jeziku od 2011. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bojan

    16:19 // 25. 3. 2019.

    Bolje da se tu uloži u kabinete, i sredstva za nastavu, dosta loše uredjena škola.

  • Milan Vulić

    16:17 // 25. 3. 2019.

    Kakva crna najbolja, udjite u nju i sve će vam biti jasno. Tu je samo lična promocija, razni projekti od kojih učenici nemaju nikakvu korist.

  • Mara

    15:40 // 25. 3. 2019.

    S ako čast jedna od najboljih gimnazija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: