Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:24, 17. 2. 2020.

| Društvo

Diskusija u Nišu - “Da li verujete da se tužilaštvo bori protiv korupcije”?

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
korupcija pare
Kad će korupcija biti poražena?; Foto: flickr

“Poverenje građana u tužilačku borbu protiv političke korupcije“ tema je diskusije koja će biti održana u utorak, 18. februara od 14 sati u hotelu Ambasador u Nišu. Studija pod istim nazivom koju je uradio tužilac Radovan Lazić biće predstavljena zainteresovanim građanima.

Pod okriljem Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS), zamenik javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu i izborni član Državnog veća tužilaca Radovan Lazić u kratkim crtama prezentovaće izveštaj o pravnom i političkom položaju tužilaštva u borbi protiv visoke korupcije, nakon čega je predviđen razgovor sa svim učesnicima.

Diskusije su interaktivne, pa ćete imati priliku da razgovarate sa rukovodiocima, postavljate im pitanja i iznesete zapažanja i svoja iskustva iz prakse, kao i razmenite predloge za preuređenje i usavršavanje važećih institucionalnih rešenja u borbi protiv političke korupcije - navode organizatori.

Prema procenama uglednih međunarodnih, a i domaćih organizacija koje se bave istraživanjem korupcije, kako kažu, u Srbiji trenutno postoji visok nivo korupcije, u svim segmentima.

Iako su koruptivne afere, u koje su navodno umešani visoki državni funkcioneri, stalna tema javnosti, danas izgleda nemoguće da se protiv nekog visokog funkcionera iz zakonodavne i izvršne vlasti pokrene i vodi krivični postupak - kažu organizatori.

Diskusijom će rukovoditi predsednik Upravnog odbora CEPRIS-a i redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu Miodrag Jovanović

Organizatori pozivaju zainteresovane da prijavu za učešće u diskusiji podnesu najkasnije do ponedeljka 17. februara slanjem na e-mail adresu [email protected].

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Stankovic

    21:36 // 17. 2. 2020.

    Evo ja cu se prijaviti za diskusiju i poneti svu validnu dokumentaciju koja ce potvrditi moju pricu o organizovanoj kriminalnoj grupi jer objekat jos uvek nije legalizovan i u medjuvremenu su mi oteli 2 stana od po 40 kvm, lokal na mezninu 44kvm i lokal u prizemlju povrsine 387 kvm gde su me izbrisali iz katastra posle 3 godine pravosnazne uknjizbe i da me o tome nisu obavestili.

  • Poko Rch

    19:16 // 17. 2. 2020.

    Nikada nije bilo, niti će biti. Taj stub države kod nas je toliko truo. Ali moram da napišem da osobe tipa "Mara", "Petar SNS" i još poneki trebaju da komentarišu svaku vest kako bi se video nivo nepismenosti i udvorištva koji se nameće kao poželjno ponašanje u sistemu bez vrednosti.

  • Jovana

    18:56 // 17. 2. 2020.

    Trebalo bi novi paviljon da se ozida u KPD. Da bi mogli da smeste politicare i direktore koji su poslednjih 17 g. rastakali drzavnu imovinu.Narod zna.

    • Stari Nislija

      09:35 // 18. 2. 2020.

      Kojih zadnjih 17 godina,a pre toga,da li si zaboravila ili si bila mala pa se ne secas vremena vladavine Milosevica i njegovih istomisljenika,sve je od tada pocelo...kradje.pljacke,ubistva,ratovi,sankcije...da se nikada vise to i takvo vreme ne vrati,premda mislim da ni sada nista nije bolje...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: