Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:43, 22. 12. 2018.

| Društvo

Divlja deponija na Broju 6, građanima treba mehanizacija da počiste

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Deponija-Nikola-Tesla-Prijavi-problem
Priroda zagađena kubicima smeća; Foto: Prijavi problem/čitalac

Iako je sneg nakratko prekrio smeće i mnoge infrastrukturne nedostatke u Nišu, ovi "zatrpani" problemi izlaze na videlo kako raste temperatura. Tako i građani očekuju da uskoro ponovo gledaju u veliku divlju deponiju u naselju Nikola Tesla, poznatijem kao Broj 6.

Stanovnici ovog naselja kažu da su imali nameru da sami očiste smeće, ali da je to ostala samo njihova volja, jer je zbog velike količine različitog otpada, kako su napisali preko aplikacije "Prijavi problem", potrebno da se angažuje teška mehanizacija. Dodaju i da se đubre u delu naselja ka reci gomila godinama unazad, te je postala "leglo zaraze".

I pored dopisa, molbi, peticija i inicijativa od strane "udruzenja nezadavoljnih građana" ova deponija koja se nalazi na 1,5 km od Niške banje u naselju Nikola Tesla se ne sanira unazad nekoliko godina. Opštinska vlast ne želi da preduzme ništa da sanira ovo ruglo i izvor zaraze iako se "udruženje nezadovoljnih građana" ponudilo da pomogne u čišćenju ove deponije, ali je sprečeno time što ne poseduje tešku mehanizaciju kako bi i samo rešilo ovaj problem - napisano je u aplikaciji.

Iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana navode da su upoznati sa ovim ekološkim problemom, kao i da je plan da se deponija očisti, ali će se ovo dogoditi kada vremenski uslovi dozvole. Ističu da je deponija koja se nalazi u delu naselja ka Nišavi, velika.

Pomenuta divlja deponija je dosta velika, više od 150 m3, planom i programom je predviđena sanacija divljih deponija tako da ćemo je sanirati čim to dozvole vremenski uslovi - naveli su iz Mediane.

Podsetimo, građani su ukazivali na to da su deponije na sve strane. Mediana čisti, ali smeće se iznova pojavljuje na mestima u gradu koja su zabačena ili nefrekventna.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tamni vilajet

    14:06 // 23. 12. 2018.

    Mene samo zanima kad ce nadležne sluzbe da počnu da rade svoj posao i kažnjavaju nesavesne i bahate građane!?Za šta nam služe zakoni i kaznene mere?

  • Saša

    19:19 // 22. 12. 2018.

    Mom sugrađaninu.
    Mislim da se nismo razumeli.Ja živim u kući.I ja imam tuje i živu ogradu pride.I JKP Medijana odveze sve nakon rezidbe i sve to naravno platimo.Na žalost nisu svi poput nas.Puno njih sa natovarenim prikolicama iz grada dovozi sve i svašta i baca po periferiji, a i mnogi kamiončići završe gde ne treba.Ispred zgrade bi ih neko prepoznao,a ovamo...
    Verujte tako stoje stvari.

  • Ricardo

    18:38 // 22. 12. 2018.

    Већ 10 година пролазим бедемом бициклом на овом месту. У позадини слика су Ромске куће, Сва срећа нема их много али те слике ђубрета су њиово већинско власништво. Предност је што те њихови пси мање јуре по бедему због ђубрета између бедема Нишаве и њихових кућа.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: