Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 21. 10. 2016.

| Društvo

Divlja deponija na Bulevaru Nemanjića u Nišu

Autor:N. StevanovićIzvor:Južne vesti
Put-od-smeća-JV
Put od smeća na Bulevaru Nemanjića; foto: JV

Čaše, gume, papiri, ali i WC šolja samo su neki od predmeta koji se nalaze na divljoj deponiji na Bulevaru Nemanjića kod garaže “Niš ekspresa”. Iz “Mediane” najavljuju da će privremeno ukloniti otpad, a u Komunalnoj policiji traže vlasnika parcele kako bi problem trajno rešili.

Rodile-flaše-u-grmlju-JV "Rodile" flaše u grmlju; foto: JVNa zelenoj površini, tik uz stazu za pešake, od ugla Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića, pa skoro do kružnog toka prolaznici dugo viđaju divlju deponiju među drvećem i u grmlju. Kažu da se leti jedva primeti zbog gustog rastinja, ali da u jesen “ispliva” i ruži grad.

Zamenik načelnika Komunalne policije Milan Đorđević, kaže da je to već poznata lokacija i da su, osim građana, ovaj slučaj neadekvatnog odlaganja smeća prijavljivali i komunalni policajci na terenu.

ut-i-otpad-na-stazi-JV Šut i otpad pored staze; foto: JVProblem je, kako pojašnjava, u tome što se ne zna ko je vlasnik te površine, ali se radi na utvrđivanju u saradnji sa Opštinom Medijana i komunalnom inspekcijom te opštine.

Već smo stupili u kontakt i sa “Niš ekrspresom” kako bi se utvrdilo čije je vlasništvo i dalji koraci, naravno, u smislu čišćenja. To će biti relativno brzo - izjavio je Đorđević.

Zasada još uvek nije utvrđeno ni ko baca otpad na mestu gde mu nije mesto.

Lišće-prekriva...otpad-JV Lišće prekriva deponiju; foto: JVJavno komunalno preduzeće “Mediana”, kako kaže direktor sektora održavanja higijene Ljubodrag Stevanović, nije dobilo nalog za uklanjanje ove nelegalne deponije, ali će radnici na terenu ipak, očistiti smeće.

Daću nalog da ekipa prođe tu i pokupi to - obećao je Stevanović.

Komunalna policija i JKP “Mediana” pozivaju građane da prijave ovakve slučajeve neadekvatnog odlaganja otpada kako bi deponije bile na vreme očišćenje i apeluju na građane da ne bacaju smeće van mesta predviđenih za to.

Izgubljena-guma-u--šumi--JV Izgubljena guma; foto: JV

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlasta Ciric

    15:33 // 23. 10. 2016.

    Komunalci ce problem resiti,kad na vrbi rodi grozdje!Bitno je da jure sirotinju sa trotoara,koja prodaje nekoliko buketa cveca,1-2 para pletenih carapa i nesto zimnice! Sramota i grehota.Komunalci su izmisljena kategorija,koja ima odlicne plate za svoj NERAD!Za tu funkciju pod hitno uzeti razumne ljude,koji ne prave konflikt sa narodom ,vec mu pomazu..

  • i to nije dokaz

    06:55 // 23. 10. 2016.

    Covek iz Pasi Poljane zove na Tv i kaze da su snimili vozilo i da se vide tablice,kako izbacuje sut na divlju deponiju,a GOSPODIN KOMUNALAC odgovara da to nije dokaz i da su trebali da ih pozovu-oni bi dosli.Samo jos da prekrsilac ceka da oni stignu.Koje prosipanje jeftine demagogije od strane komunalca?

  • ocajna stanarka

    16:57 // 22. 10. 2016.

    Molim Komunalnu policiju,da obidje moju zgradu u Vozdovoj 53,da vidi leglo zaraze,pacova,,bibasvaba,da vidi na sta lici dvoriste,djubrara,da vidi podrume pune fekalija.KAZNITE NAS SVE,SVI SMO KRIVI.Prijavljivala sam,ali ne vredi.

    • dusanova

      17:52 // 23. 10. 2016.

      I,sta,vrli komsija koji je sposoban da zivi tu,dade ti minus,a baca gde stigne,seta pasce,urla kao pomahnitao,pere terasu u po bela dana...Treba prijavljivati za sve,pisati mejlove na koje su duzni da odgovore,treba kaznjavati.Bio sam u toj zgradi,smrdi i nemate svetlo,pred skoro svakim vratima je djubre.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: