Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 16. 1. 2019.

| Društvo

Divlja deponija u Aleksinačkom rudniku, angažovana inspekcija

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
deponija
Angažovana građevinska inspekcija koja bi trebalo da reši problem; foto: čitalac

Mesecima meštani Aleksinačkog rudnika mole da im nadležni reše problem jer se zbog đubreta koje se gomilalo stvorila divlja deponija u ovom naselju, a tvrde da oko nje ima i pacova, pa se boje zaraze. U Opštini Aleksinac kažu da se velika količina smeća nalazi u zgradi koja je davno oštećena u požaru, te je opasno da ga radnici izvuku, ali da je zato angažovana građevinska inspekcija koja bi trebalo da reši problem.

Meštani Ulice Božanić Stanić u Aleksinačkom rudniku su još pre nekoliko meseci apelovali da se ukloni divlja deponija. Oko nje su primetili i pacove, kako kažu, a kada ima vetra otpad leti na sve strane.

Mi smo poslali prijavu inspekciji. Porodice koje sakupljaju sekundarne sirovine su napravile veliku deponiju otpada koji je doveo do zagađenja cele ulice. Nekoliko ogromnih bala sa flašama, limenkama i papirom su zakrčile prilaz naselju - kažu meštani.

Nedavno su zbog ovog problema, ali i čestih krađa u naselju, imali protest kako bi nadležnima poručili da reše višemesečne probleme koje imaju zbog nagomilanog smeća.

Portparol Opštine Aleksinac pojašnjava da se velika količina smeća nalazi u zgradi koja je gorela u požaru, a dodatno je oštećena jer nema krov i opasno je da radnici uđu unutra i izvuku otpad.

Nestabilni građevinski elementi predstavljaju opasnost za radnike koji bi morali da ulaze u objekat kako bi ručno izvukli smeće. Inicirana je građevinska inspekcija da utvrdi mogućnost za donošenje rešenja o uklanjanju predmetnog objekta - objašnjavaju.

Iako tvrde da se smeće u ovom naselju redovno čisti, u delu gde se nalazi pomenuta zgrada "konstantno dolazi do ugrožavanja javnih površina otpadom". Posebno je problematična Ulica Božanić Stanić, ističu, u kojoj se osim javne površine i dvorišta nalazi i polusrušena zgrada u čijem stabilnom delu ljudi žive.

Otvoreni prostor pored predmetnog objekta biće u kratkom roku očišćen od strane JKP Komunalne usluge Aleksinac u okviru akcije uklanjanja smetlišta na teritoriji opštine koje organizuje nadležni organ za zaštitu životne sredine - dodaju.

Naselje Aleksinački rudnik se nalazi na manje od 1,5 km od opštinske deponije, podsećaju, na koju građani mogu da odlože građevinski šut i kabasti otpad koji ne može da stane u kontejnere. Kažu i da JKP Komunalne usluge omogućava građanima koji dokažu da su redovno plaćali račune da povremeno besplatno odlože šut ili kabasti otpad na deponiju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: