Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:35, 12. 2. 2021.

| Društvo

Divlja deponija u Ulici Branka Krsmanovića i dalje čeka rešenje zato što je na privatnom posedu

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Divlja deponija u ulici Branka Krsmanovića
Nakupljeno smeće privuklo glodare i bube; foto: čitalac;

U komšiluku stanara Ulice Branka Krsmanovića u Nišu nakupilo se đubre i oko njega, kako svedoče, pacovi i insekti. Zato brinu od širenja zaraze i od mogućih požara. Iz komunalnog preduzeća Mediana, ali i Opštine Medijana na čijoj teritoriji je divlja deponija primećena, navode da je ona na privatnoj površini, te da zato ne mogu da intervenišu, kao i da je ona “prešla u ruke” republičke inspekcije.

Nabacano đubre ispred jedne nadovršene zgrade, a iza trotoara u Ulici Branka Krsmanovića kod broja 19, kako pričaju građani, privuklo je glodare i insekte. Oni zato strahuju od širenja bolesti, jer se u blizini nalaze prodavnice i pekara. Divlja deponija u ulici Branka Krsmanovića Nekoliko puta je, kažu stanari, dolazilo do požara; foto: čitalac;

Imamo problem i sa glodarima, pacovima i bubama. Preko puta te divlje deponije nalaze se dragstori koji prodaju prehrambenu robu, kao i pekara, pa su tako u riziku da se glodari uvuku u navedene prodavnice - navodi čitateljka.

Pojašnjava i da su primetili ljude, koji se skupljaju u blizini smeća i trošnog objekta oko kojeg je ono nabacano.

Na pomenutoj lokaciji nalazi se i objekat (više ruševina) sklona padu pa se nepoznati ljudi, pretpostavljam beskućnici, tu skupljaju, greju i pale vatru, pa je tri puta dolazilo do požara u prethodnom periodu - dodaje.

Prijave stanara zbog divlje deponije u Branka Krsmanovića, kako potvrđuju iz JKP Mediana i iz Opštine Medijana, stigle su tom komunalnom preduzeću i opštinskim službama Medijane.

Divlja deponija u ulici Branka Krsmanovića Problem prosleđen republičkoj inspekciji; foto: čitalac;U odgovorima komunalnog preduzeća i Opštine navodi se da se divlja deponija nalazi na privatnom posedu, te da zato ne mogu da reaguju. Iz komunalnog preduzeća dodaju da ne mogu da postupaju bez nadležnih organa, a i Opštine da je Komunalna inspekcija prosledila prijavu republičkoj sanitarnoj inspekciji Nišavskog upravnog okruga.

Obilaskom terena i date lokacije, a potom uvidom u Geodetski-katastarski informacioni sistem, Komunalna inspekcija GO Medijana utvrdila je da se divlja deponija u Ulici Branka Krsmanovića broj 19 nalazi na privatnim posedima više vlasnika, zbog čega nije moguća intervencija opštinske inspekcije, pa ni izdavanje naloga za njeno uklanjanje - kažu iz Opštine Medijana.

Prijava će, dodaju, biti prosleđena republičkoj sanitarnoj inspekciji Nišavskog upravnog okruga na dalje postupanje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mrgud

    22:34 // 12. 2. 2021.

    Neverovatno

  • Kriticar

    20:34 // 12. 2. 2021.

    A sta rade nadlezne ispekcije, po obicaju nista, ta fela dzabe postoji samo za mito i korupciju i nicemu ne sluze ukinuti ih jer su neefikasni samim tim i nepotrebni, jedna od drzavnih institucija koja prima dobre plate bud zasto.

  • Alisa u zemlji čuda...

    18:09 // 12. 2. 2021.

    Ovu zgradu treba da završi neki graditelj i da stanove proda ali pazite stvarno da proda NE TAMO NEKIM NAZOVI KADROVIMA SA FAKULTETA NEGO STVARNO ONOME KO NEMA GDE DA ŽIVI nebitno da li ima porodicu tj decu ili je solo, deponiju lepo počistiti a čoveka koji je skupljao đubre treba zbrinuti ili mu dati neku garsonjeri u okviru te zgrade da može pristojno da živi.

    • Razbibriga

      21:03 // 14. 2. 2021.

      Ispeci, pa reci !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: