Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:26, 1. 3. 2022.

| Društvo

Divlje deponije ka Kameničkom visu, u Zetskoj i Rajićevoj

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
depo kam2
Građani se žale na divlje deponije; foto: T. T.

Dok iz JKP Mediana apeluju na Nišlije da ne ostavljaju građavinski i kabasti otpad pored kontejnera, građani kažu da je šuma ka Kameničkom visu pretvorena u deponiju, iz naselja Milka Protić se žale jer nema kanti za smeće, a meštani Zetske i Rajićeve ulice tvrde da se u tim delovima formiraju divlje deponije koje niko ne čisti.

Preko platforme Prijavi problem građani su se požalili na divlje deponije. Jedna od njih nalazi se duž puta od izletišta Dabilo do Cerja, gde je šuma sa leve strane pretvorena u deponiju. depo kam Šuma ka Kameničkom visu puna malih deponija; foto: Čitalac

Ima kesa, flaša, tona pelena, starog nameštaja, građevinskog otpada. Jako je tužno gledati kako deponija neprekidno raste, a nikom nije stalo do očuvanja prirode - kaže čitalac.

depo milka protic Smeće je svuda po naselju Milka Protić; foto: čitalacMeštani naselja Milka Protic kažu da u tom kraju nema kanti za smeće, već samo par kontejnera na rubovima naselja, pa se tako smeće baca kraj puta u živoj ogradi. Stanovnici kažu i da se često desava da ljudi koji žive u gradu automobilima dovoze smeće koje bacaju u delu od Metroa do ulaza u naselje.

depo zetska Divlje deponije niču u Zetskoj ulici; foto: čitalacJedna meštanka iz Rajićeve ulice požalila se na đubre i smeće pored kojeg svakodnevno prolazi, a koje se kako tvrdi, ne čisti još od septembra prošle godine.

Sličan prizor je i preko puta Medicinske škole u Zetskoj ulici, gde se desno od jednog restorana godinama unazad formira divlja deponija. Zbog toga građani predlažu da se na tom mestu postavi rampa koja će sprečiti dalje gomilanje smeća.

Na pojedince koji bacaju smeće, požalili su se i iz JKP Madiana, odakle su apelovali na nesavesne građane da ne odlažu građevinski šut i kabasti otpad pored kontejnera, već da to učine besplatno na Gradskoj deponiji.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milos r

    10:14 // 2. 3. 2022.

    Iza vatrogasnog u ulici iza “vojvotki nje”, kesa i flasa koliko hoces ispred starih kuca, o blatu i da ne pricam…

  • VukiVuk

    00:42 // 2. 3. 2022.

    Bravo sugradjani ! Bacamo pelene po deponijama,tresemo piksle na semaforima,deca nam kese od užine bacaju po školskom dvorištu ...
    Spasa nam nema,propasti ne možemo. Komunalci jure penzionere van pešačkog, kondukteri maltretiraju decu po busevima, omladina nam igra igrice,kučići zapišavaju ulice . Evropa je stvarno došla kod nas i više ničega genetski istinskog i urodjenog domaćinskog nemamo. Dn

  • Ovo nije slučajno!

    18:14 // 1. 3. 2022.

    Iskreno meni ovaj otpad deluje kao da je neko namerno nabacao i slikao da bi imao opravdanje da traži lovu za rešenje problema reciklaže pogledajte kese ovo nije spontano nastalo već je namerno pobacano da bi se napravile slike!

    • Tajanstveni Alan

      21:34 // 3. 3. 2022.

      Jes, jes, dosli Hrvati i Amerikanci da ga bace !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: