Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:58, 2. 3. 2016.

| Društvo

"Divlji" taksisti ugrožavaju bezbednost građana

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Taksi
Da li znate ko je za volanom?; Foto: Flickr/Emanuele

Za manje od nedelju dana komunalni policajci u Nišu napisali preko 30 prekršajnih prijava protiv taksista i taksi udruženja.

Dok je 13 prijava podneto protiv udruženja, duplo više problema je uočeno kod samih vozača.

Najveći problem su vozači bez taksi-dozvole - tvrde komunalci.

Portparol niške Komunalne policije Milan Đorđević pojašnjava da je reč o dokumentu koji garantuje da je vozač položio test poznavanja grada, da nije osuđivan, da se protiv njega ne vodi krivični postupak, ali i da ima neophodno vozačko iskustvo od najmanje 5 godina.

Nama se dešavalo da naiđemo na vozača taksi vozila koji ima samo 19 godina. To znači da je u najboljem slučaju on automobil vozio tek godinu i po do dve. Takav vozač nema dovoljno iskustva i time on direktno ugrožava bezbednost onog kog vozi - kaže Đorđević.

Đorđević dodaje da takozvane "akcije pojačane kontrole" nisu osmišljene da bi taksisti bili kažnjavani, već da bi se "uveo red" i povećala bezbednost građana.

Nije isto kad građanin sedne u taksi i misli da je sve super, a u stvari ga vozi neko ko ne zna propise, ko je osuđivan, ko ne ispunjava uslove za taj posao. Šta kada dođe do sudara? Sve ovo je u cilju podizanja bezbednosti samih građana - kaže Đorđević.


Divlji taksi "Divlji" taksi na parkingu kod Autobuske stanice; Foto: JVLažni taksisti kod autobuske i železničke

I dok se, kako pokazuje statistika Komunalne policije, smanjuje broj prekršaja kod taksi udruženja, veliki problem i dalje predstavljaju lažni taksisti - oni koji nemaju dozvolu da se uopšte bave tim poslom.

Kada izađemo u kontrolu prvo što tražimo su "divlji taksisti" i kada dođemo na taksi stajalište prvo što radimo je da tražimo njih. Nemaju krovne oznake, nemaju evidencione nalepnice - kaže Đorđević.

Divljih taksista, kažu u Komunalnoj policiji, najviše ima kod glavne autobuske i železničke stanice, gde najverovatnije "hvataju" ljude koji su došli u Niš i ne znaju koji taksi da odaberu.

Inače, u Nišu dozvolu za rad trenutno ima između 700 i 800 taksi vozila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aktivista

    09:57 // 3. 3. 2016.

    Jedino za sada komunalni policajci ugrozavaju zivot gradjana kolko ja vidim.

  • Znas ti mnogo

    23:04 // 2. 3. 2016.

    700-800 ali puta tri ko zna ukapirace sta mislim

  • cicaca

    22:57 // 2. 3. 2016.

    Pustite ljude neka zarade začuđen.Jeste da su po nekada naporni,pogotovo oni što voze,kod ureda za novo groblje.Komunalna da se vrati u Cair da vidi kako je grad dao ogromne pare za park za pe a u parku ni psa,nego svi i dalje bez pobornika okolo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: