Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:48, 15. 11. 2023.

| Društvo

Dizajnerka nakita iz Niša dobitnica međunarodne nagrade u Italiji

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Jelena Dinić
Bronza za Nišlijku; foto: Aleksandra Veličković

Svojom kolekcijom nakita “The Link” Nišlijka Jelena Dinić privukla je veliku pažnju žirija na međunarodnom takmičenju A'Design Award and Competition u Italiji i osvojila bronzanu medalju. Među dobitnicima nagrada iz celog sveta u preko 100 kategorija, Jelena je jedina nagrađena dizajnerka iz Srbije.

“The Link” je unikatni dizajn prstena upotpunjen pratećim minđušama i priveskom. Jelena je, kaže, kreiranjem tog modela iskoristila pojam karika i njegovo osnovno značenje povezivanja kao deo nečeg većeg, sa simbolikom Zemljinog satelita Meseca.

Prsten je komad nakita koji nosi svaka žena na planeti. Ovaj konkretni model je materijalizacija nečega čemu se svi divimo, a to je Mesec, i nečega čemu svi prirodno težimo, a to je povezanost sa ljudima koje volimo. Njegova posebnost leži u tome da nešto tako daleko i nedostižno možemo nositi svakoga dana, uobličeno u sveden i elegantan dizajn komada nakita - kaže Jelena.

Sam sistem takmičenja je, dodaje, potpuno objektivan. Članovi žirija su akademci, profesori, iskusni dizajneri, preduzetnici i novinari iz više od 130 zemalja.

Članovi žirija ne znaju čije autorsko delo žiriraju, jer na uvid dobijaju samo prijavljene radove bez podataka o dizajneru.

Ocenjuje se više aspekata dizajna: sam dizajn, funkcionalnost, upotrebljivost, ergonomija, inženjersko umeće, prezentacija, inovacija, tehnologija, neuobičajeni interesantni detalji, tržišna vrednost i specifičnost.

Jelena Dinić se dizajnom bavi više od 10 godina, a u zlatarskoj industriji prisutna je čak 20.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: