Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:48, 23. 6. 2022.

| Društvo

Đaci generacije srednjih škola u Nišu moći će besplatno da gledaju predstave Narodnog pozorišta

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
đaci nagrade - foto - t. r.
19 učenika dobilo nagrade i zahvalnice; foto: T. R.

Najboljim učenicima svih niških srednjih škola u Narodnom pozorištu su uručene nagrade, među kojima i besplatne karte za predstave do kraja sezone. Nagrađeno je ukupno 19 đaka, a većina planira da nastavi da se obrazuje u Nišu.

Među nagrađenom decom je maturant Trgovinske škole u Nišu Andrej Jotov, koji planira da upiše istoriju na Filozofskom fakultetu.

Budućim đacima Trgovinske škole bih poručio da ne dolaze tu sa nekim predrasudama. Ja jesam došao sa predrasudama, ali sam shvatio da nije tako. Stekao sam mnoga prijateljstva i lepe uspomene. Svakom bih preporučio takvu školu - kaže Andrej.

anđela vučić - foto - t. r. Anđela Bučić planira da se bavi umetnošću u Nišu; foto: T. R.Anđela Bučić pohađala je smer grafičkog dizajna u Umetničkoj školi, pa će to pokušati da upiše i na Fakultetu umetnosti. Želi da nastavi da se bavi umetnošću u Nišu.

Ovo mi puno znači jer pokazuje da sam se sve ove godine dosta trudila da ostvarim neki uspeh. Stvarno sam veliki ljubitelj pozorišta i jako sam srećna što ću imati priliku da gledam predstave - ističe ona.

Zahvalnicu je dobila i Aleksandra Ilijić, koja je se školovala za tehničara za industrijsku i farmaceutsku tehnologiju u Prehrambeno-hemijskoj školi. Voli hemiju, išla je na takmičenja i želela bi da je upiše na niškom Prirodno-matematičkom fakultetu.

Đak generacije Srednje stručne škole Uroš Popović završio je smer tehničar drumskog saobraćaja, ali planira da nastavi obrazovanje u oblasti ekonomije. Kaže da obožava pozorište i da jedva čeka da uživa u predstavama.

uroš - foto - t. r. Uroš Popović je đak generacije Srednje stručne škole; foto: T. R.Direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović nada se da će ovaj događaj postati tradicija, kako bi se podržalo znanje, talenat i energija mladih Nišlija.

Narodno pozorište Niš nagrađuje najbolje đake onako kako jedino i može - nudi im predstave koje ima na svom repertoaru. Nadamo se da će ovo ostati divna tradicija jer na taj način zapravo stimulišemo ono što je najbolje i najznačajnije u svakom društvu, a to su mladi ljudi koji dolaze sa svojom energijom, znanjem i talentom i koji veruju da ovaj svet može biti bolje - kaže Milovanović.

Pojašnjava da su najbolji učenici dobili po dve ulaznice za pet repriznih predstava do kraja sezone. Osim toga, dobili su i poklone od zlatare “Stanimirović”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dal je moguće?

    18:27 // 29. 6. 2022.

    Pirot 100ojra, Novi Pazar 40k dinara, Leskovac bicikle, Surdulica 10k dinara, Niš 2 karte... Bravo za Niš, deco ne gubite nadu :)

  • Nekulturni

    10:51 // 24. 6. 2022.

    Pre nego što pustite tu decu u salu, uzmite krpu i obrišite prašinu po reflektorima, zvučnicima, gelender na galeriji je nekada bio bele boje. Očistite sedišta koja nisu očišćena od kadu su postavljena! Bruka!

    • Mika

      17:48 // 24. 6. 2022.

      Bitno da se 100 njih nabilo na platni spisak NP-a.....a, ko zapravo radi bilo sta- to je velika tajna....
      Sa 100 njih, to pozoriste bi trebalo da ima predstave 6 dana nedeljno i to po dve dnevno, i da sve blista i sija od cistoce i urednosti!

  • Neko iz mase

    08:38 // 24. 6. 2022.

    A studenti?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: