Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 2. 7. 2021.

| Društvo

Đaci iz OŠ “Branko Radičević” u Gabrovcu najbolji na maloj maturi u Nišavskom okrugu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
škola
Polovina vukovaca u Nišu je iz OŠ "Sveti Sava"; foto: Ljubica Jocić;

Od 52 osnovne škole u Nišavskom okrugu, malu maturu ove godine najbolje su odradili učenici OŠ “Branko Radičević” u Gabrovcu, a najlošije đaci OŠ “Desanka Maksimović” u Katunu. Najviše “vukovaca” je u niškim osnovnim školama “Sveti Sava” i “Dušan Radović”.

Maturanti škole “Branko Radičević”, koji su se ove godine na završnom ispitu najbolje pokazali, zaradili su u proseku 31,96 bodova. Slede ih đaci niške škole “Ratko Vukićević” sa 30,97 i “Bubanjski heroji” sa 30,6.

Preko 30 poena u proseku imaju još maturanti škola “Dušan Radović” (30,44), “Car Konstantin” (30,25), “Carica Jelena” (30,17), “Sveti Sava” (30,07), “Ivan Goran Kovačić” (30,07) i “Vožd Karađorđe” (30,02).

Osim učenika OŠ “Desanka Maksimović” u Katunu, koji su na prijemnom prosečno zaradili 19,63 poena, zadaci su bili teški i učenicima škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Aleksinačkom Rudniku koji imaju prosečno 20,96 boda, kao i maturantima škole “Nadežda Petrović” u Sićevu, koji imaju prosečno 21,49 poena.

Gotovo polovina maturanata OŠ “Sveti Sava”, njih 54, ove godine ima Vukovu diplomu, a čak 49 “vukovaca” je u OŠ “Dušan Radović”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • LJ

    15:06 // 6. 7. 2021.

    OVE GODINE JE BILO PREPISIVANJA jer su nastavnici iz samih skola bili dezurni, a kontrolori nisu valjano radili svoj posao. SKOLSKA UPRAVA namerno ne stavlja za kontrolore stoge i postene nastavnike. Stra ih da ce biti otkrivena afera PREPISIVANJA!!!! CEO SISTEM dezurastva je SMESAN. A treba ukinuti VUKOVE DIPLOME.

    • Biljana

      22:48 // 29. 6. 2022.

      Zbog čega ukinuti Vukove diplome? Pa verovali ili ne postoje deca koja stvarno uče i greh bi bio ne nagraditi ih samo zato što se u nekim školama poklanjaju ocene.

  • Željko

    15:15 // 4. 7. 2021.

    U odeljenju osmog razreda Gimnazije ,,Svetozar Marković” skoro svaki učenik ima barem po jednu nagradu na republičkom takmičenju. To su deca koja su ove godine radila mnogo naprednije gradivo u odnosu na ostale osnovne škole i mislim da je i njima zaista preko ponosa prepisivanje i slične stvari, a čak iako se vodimo statistikom svakako imaju najbolji uspeh i bilo bi sramota ne pomenuti ih.

  • roditelj sedmaka

    06:40 // 4. 7. 2021.

    Bravo za Gabrovac ! Sta ce nasa deca iz "Vozdove" da urade kada deo djaka matematiku radi po jednom programu, a deo po drugom, kada iz srpskog nisu imali u obavezi da nauce nijedan stih, kada godinu dana nemaju predavanja iz drugog stranog jezika? Raspust moramo koristiti da propusteno naucimo, jer ce uspeh na maloj maturi iduce godine izostati. Deca iz Gabrovca su svaki dan isla u skolu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: